fbpx

Zo houd je je voornemens voor 2020 vol

Elk jaarwisseling blik je even terug op het afgelopen jaar om te evalueren. Maar ook kijk je vooruit. Wat wil je anders hebben? Wat wil je beter doen? En hoe kun je je voornemens volhouden? Hiermee lukt het je vast!

1. Maak maar 1 goed voornemen

Allemaal grote dingen tegelijk willen veranderen in je leven, is niet heel realistisch. Wat als je je nu eens tot één ding beperkt? Ga daar dan ook voor. En wees over een jaar heel trots op jezelf omdat je het door je eigen wilskracht hebt volgehouden!

2. Kleine stapjes

Het is heel veel, 10 kilo afvallen. Als je je nu elke keer even bedenkt wat je minder eet, dan heb je elke dag weer een overwinningsmomentje. (En mocht het één dagje niet lukken, dan is dat ook niet erg!)

3. Formuleer je voornemen positief

Met een voornemen als ‘minder eten zodat ik 10 kilo afval’ zul je het vast moeilijk krijgen. Want als je iets niet mag, wil je het juist! Steek daarom je voornemen liever positief in. Als je het nu eens formuleert als ‘ik wil deze zomer in dat mooie badpak’ kom je vaak een stuk verder.

4. Wat als?

Heb je het op dag 7 of 8 heel moeilijk? Da’s niet gek, je begint er net een beetje aan te wennen. Het werkt het beste als je van tevoren al weet hoe je op dit soort momenten gaat reageren. Bijvoorbeeld als je zin hebt in iets lekkers? Plak op de ijskast die hele mooie foto van die bikini! Houd vol.

5. Praat erover

Echt waar, als meer mensen van je voornemen afweten, dan lukt het vaak beter. Niet alleen kunnen anderen helpen je bij dat etentje om niet voor de derde keer op te scheppen, ook zullen ze trots op je zijn als je daadwerkelijk afvalt. En díe complimenten, daar vlieg je van!

Meer over goede voornemens?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF