fbpx

Zo blijf je tevreden over seks in je relatie

Goed nieuws! Een onderzoek heeft bevestigd wat wij al dachten: het vertellen aan je partner dat je van hem/haar houdt en voorspel zijn enkele succesfactoren voor goede seks in je relatie.

Wetenschappers van de Chapman University bestudeerden meer dan 38.000 (heteroseksuele) koppels in Amerika die al meer dan drie jaar samen waren. Ze vroegen naar hun romantische en seksuele gedrag. Ze wilden van hen weten waarom sommige paartjes gelukkiger zijn met seks dan anderen. Daarom werd de deelnemers gevraagd hoe tevreden zij met de seks waren tijdens de eerste zes maanden van hun relatie, en hoe ze dat nu beoordeelden.

Tevreden

Ongeveer 83 procent zei dat ze seksueel tevredener waren in de eerste zes maanden van hun relatie: 43 procent van de mannen en 55 procent van de vrouwen was nu nog steeds tevreden, tegen 41 procent van de mannen en 27 procent van de vrouwen die nu ontevreden zijn. (De rest was neutraal.)

Muziek en meer

Maar nu blijkt dat degenen die vaker ‘Ik hou van jou’ zeggen en intiem knuffelen, kussen en lachen tijdens het vrijen, tevredener zijn over hun seksleven dan de andere stellen. Ook werd duidelijk dat stellen die nieuwe standjes proberen of hun fantasie gebruiken tijdens de seks, ook tevredener zijn. Hetzelfde geldt voor paartjes die de verlichting of muziek afstemmen op hun stemming, of die elkaar overdag ‘vast’ uitdagende teksten sturen.

Zelfhulpboeken

Leuk om te weten: bijna de helft van de (tevreden en ontevreden) koppels lezen seksuele zelfhulpboeken en tijdschriftartikelen, maar de stellen die seksueel tevredener waren, probeerden een aantal van de net gelezen ideeën ook uit.

En houd je je seksleven ook goed!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF