fbpx

Zitten jouw kids dagen op de iPad? Zo krijg je ze weer buiten!

Zitten jouw kinderen ook vastgeplakt aan de iPad en komen ze nauwelijks meer buiten? Met deze tips is dat verleden tijd. Buitenspelen is namelijk niet alleen goed voor de beweging, het maakt je kind ook sociaal sterker. De hoogste tijd dus om er dit weekend eens op uit te gaan.

1. Ga samen het bos in

Het hoeft echt niet altijd mooi of warm weer te zijn. Kinderen zouden wat ons betreft elke dag even naar buiten moeten. Een mooie boswandeling is de perfecte manier om een gezonde frisse neus te halen en ondertussen heerlijk buiten te spelen. Ga lekker met de hond lopen, laat je kinderen alle kastanjes en eikeltjes verzamelen die ze kunnen vinden, klim samen in bomen of speel verstoppertje.

2. Lekker ouderwets

Geef je kinderen een doos vol krijt en ze zijn de hele middag zoet. Laat ze hun eigen creaties maken of teken een hinkelblok voor ze. Waar het bos leuk is voor een potje tikkertje of verstoppertje, vermaken kinderen zich op de oprit prima met simpele dingen als hinkelen of touwtjespringen. Jij kunt gewoon gaan koken en ze via het keukenraampje prima in de gaten houden. Maak goede afspraken, zorg dat ze niet de straat uit lopen en beloon ze met een heerlijk gerecht omdat ze zich aan de afspraken hebben gehouden.

3. Maak een mooie fietstocht

Als je buiten bent, worden je zintuigen op een hele andere manier geprikkeld dan binnen. Buiten mag je schreeuwen, lawaai maken. Er valt altijd wel iets te beleven. Voor kinderen is het nog moeilijk om hoogte, diepte en afstanden in te schatten. Hoe hard moet je eigenlijk remmen als je een stoplicht nadert? Om je kind al deze dingen te leren, is het natuurlijk het leukst om dit spelenderwijs te doen. Neem ze daarom eens mee voor een gezellige fietstocht door de omgeving.

4. Stippel een speurtocht uit

Ideaal voor verjaardagsfeestjes: stippel een speurtocht uit door de wijk of door het bos. Maak er een paar spannende, leuke of humoristische opdrachten bij en neem je kinderen (samen met hun vriendjes en vriendinnetjes) mee op sleeptouw. Kinderen zijn vaak heel nieuwsgierig, willen de route maar al te graag volgen en vinden het bovendien hartstikke spannend! Als je zelf een wandelaar bent, maar je kinderen nooit mee willen, is dit een goede oplossing om ze mee dat bos in te krijgen.

5. Wees niet bang!

Natuurlijk is het goed om bezorgd te zijn, maar de laatste tijd durven veel ouders hun kinderen niet meer buiten te laten spelen vanwege veiligheidsmaatregelen. Bedenk dat je kinderen ook uitdaging nodig hebben, ontneem dus niet alle risico’s. Laat ze bijvoorbeeld eens met de fiets of lopend naar school toe gaan. Zoek leuke plekken in de buurt op waar meer kinderen buitenspelen of maak afspraken met ouders uit de straat. Het belangrijkste is misschien wel dat je afspraken met je eigen kind maakt. Laat duidelijk weten waar je kind wel of niet mag komen en geef aan waar ze zelfstandig kunnen spelen en waar ze alleen onder toezicht van een ouder kunnen zijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF