fbpx

‘X Factor’ Jaap Reesema over zijn eerste jaar als vader

In 2010 won hij het door Wendy gepresenteerde programma X Factor, vorig jaar kreeg Jaap Reesema samen met presentatrice Kim Kötter een zoontje: Muck. Omdat het Vaderdag is stellen we Jaap drie vragen over zijn eerste jaar als vader.

Ontbijt op bed met Vaderdag?

‘We doen er niet veel aan omdat we net zijn thuisgekomen uit Turkije, waar Kim een tripje had met de finalisten van Miss Nederland. Muck en ik waren mee, heel leuk. Vandaag zijn we te moe om iets te doen. Maar voor mij is het eigenlijk elke dag Vaderdag, want ik vind het een feest om vader te zijn. Absoluut het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt in mijn leven. Vader worden geeft rust omdat je vanaf dan weet dat je kind het allerbelangrijkste is in je leven waar je alles voor zult doen. Bizar hoeveel liefde je kunt voelen voor een kind.’

Niet doodmoe van de doorwaakte nachten?

‘Natuurlijk is vader worden ook zwaar en vermoeiend, je moet letterlijk elke minuut plannen. Je kunt niet zomaar uit eten gaan en je dag bestaat uit opruimen, opruimen, wassen en opruimen, haha. Dat betekent dus minder tijd voor elkaar. Maar het clichéverhaal dat je nóg dichter naar elkaar toe groeit door een kindje is absoluut waar. Kim is de beste moeder die kan bedenken. Dat maakt me nog verliefder op haar.’

 Ben je een betrokken vader? 

‘Elke maandag heb ik papadag. Dan trekken we er samen op uit en doen we leuke dingen. Ik vind het belangrijk om echt betrokken te zijn, voel me al schuldig als ik een hele dag weg ben geweest. Ik doe ook alles met Muck. Ja, ook luiers verschonen. Pampers* heeft laatst onderzoek gedaan naar vaders en daaruit bleek dat Nederlandse vaders heel betrokken zijn en dat bijvoorbeeld 86 procent van de mannen dagelijks de luier van de baby verschoont. Gelukkig is dat dus heel normaal geworden.’

*Onderzoek van Peil.nl onder 954 Nederlandse vaders als onderdeel van de #PampersPapaNL campagne.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF