fbpx

Wonen op Ibiza: ‘Ik denk dat kinderen die hier mogen opgroeien een wat vrijere geest hebben’

In de Ibiza serie: Wonen op Ibiza delen we elke zaterdagavond een verhaal van Nederlanders die op Ibiza wonen. Dit keer het verhaal van Zoe van Straalen, 43 jaar jong, oprichtster en mede-eigenaar van “Children of the Water”. Een bedrijf wat baby’s en jonge kinderen zelf- redzaamheid leert in het water en op jonge leeftijd leert zwemmen. Daarnaast is ze een moeder van 3 kids en verliefd, dus een heerlijk en druk bestaan op Ibiza.

Een grote fijne, modern family

‘Ik heb 3 kinderen, een tweeling van 17 jaar, Jam en Jali en Nui van 9, bij twee verschillende vaders, Maikel en Olly. Maikel is de vader van Jam en Jali en Olly van Nui. Maikel heeft nog 4 zoons gekregen, waarvan twee met Barbara, de tweede moeder van mijn jongens, waar ik een hele hechte band mee heb. Samen hebben we dus 7 jongens en vormen we een grote fijne modern family. Een enorme rijkdom!’

De moeilijkste en de beste beslissing ooit

‘Ik kwam al jaren regelmatig op Ibiza, maar ik had nooit kunnen bedenken dat ik er uiteindelijk zou gaan wonen, omdat ik helemaal niet van het club/ uitgaans/jetset leven hou. In 2014 pleegde mijn vader zelfmoord en glipte ik in een diep dal. Ik wist even niet meer wie ik was en waar ik stond in het leven. Mijn lieve vrienden Robine en Mark boden aan om een tijdje bij hen in Ibiza te komen wonen. Het plan was al dat mijn oudste twee zoons bij hun vader zouden gaan wonen en dit bleek het moment. Ik ben met mijn jongste zoon Nui, die toen 4 jaar oud was, in een auto met de hoognodige spullen naar Ibiza gereden. Dit was de moeilijkste en beste beslissing van mijn leven. Ik miste mijn oudste twee vreselijk en zij mij, maar tegelijkertijd, kregen zij de kans een hechte liefdevolle band met hun vader op te bouwen, iets wat ik nooit heb gekend.’

Een ongeluk in het water zit in een klein hoekje

‘Ik verbleef een tijdje in Fiji met mijn gezin en daar verdween Nui, toen 1 jaar oud, tot twee keer toe, naar de bodem van het zwembad, terwijl ik ernaast stond. Mijn oudste twee zoons zijn Pro surfers en wij waren en zijn altijd bij water. Ik besefte dat een ongeluk in het water in een klein hoekje zit. Ik ben meteen op zoek gegaan naar iets wat ik met Nui kon gaan doen, zodat hij ‘’veilig’’ in en om water kon zijn. Nadat hij de cursus had voltooid, en hij nog voor zijn 2e jaar zwom, wist ik dat ik dit wilde leren aan zoveel mogelijk kinderen. Ook in minder bedeelde kustrijke gebieden. Tijdens ons verblijf in Fiji zijn er 3 kinderen verdronken in een rivier. Vreselijk. Omdat ik naar Ibiza ging en besloot daar te blijven, leek me dat een perfecte plek om de cursussen te gaan geven, aangezien Ibiza omringd is met water en bijna iedereen een zwembad heeft. Ik ontmoette Jo Hepworth, zij is oud wedstrijd zwemster en ik vertelde haar over mijn plannen wat ze fantastisch vond. Dat was de geboorte van “Children of the Water” en onze hechte vriendschap.’

Mijn geluk

‘Mijn ideale Ibiza dagen zijn die waar ik vroeg opsta met yoga, zwemmen in de zee, kickboksen met mijn liefste personal trainster Rosey, ontbijten met mijn kinderen, lang lunchen met vrienden op het strand of thuis en vooral niet te veel moeten. Mijn lievelingsplek op het eiland is echt mijn huis en verder zijn er natuurlijk veel restaurantjes en strandjes waar ik graag kom. Zolang ik in goed gezelschap ben kun jij mij overal neerzetten.’

Cirkel doorbreken

‘Mijn valkuil in mijn leven zijn lange tijd mannen geweest. Ik heb geen heel goed voorbeeld gehad wat betreft mannenliefde van mijn eigen vader. Dat heeft voor behoorlijk wat onzekerheid gezorgd in mijn jongere jaren en ik heb hierdoor ook best wat ingewikkelde liefdes gekend. Het is een flink proces geweest op Ibiza om deze cirkel te doorbreken en te ontdekken dat je niet hoeft te vechten voor liefde of dat het altijd moeilijk moet zijn. Wat ik immers kende van de relatie die ik wel, of beter gezegd niet had, met mijn vader. Ik denk dat ik kan zeggen dat deze rode draad in mijn leven, nu eindelijk na 43 jaar, is opgelost. Een harde en mooie les. Ik zou alles zo weer overdoen. Ik denk dat we allemaal hier zijn
om onze lessen te leren en ons eigen padje te bewandelen. Ibiza is een hele fijn plek om te helen, die gave heeft ze.’

Mooie momenten om nooit te vergeten

‘Mijn jongens waren 14 jaar en wilden heel graag uit. We hadden begrepen dat ze bij “Children of the 80s” feest het Hard Rock Hotel binnen mochten met een ouder/volwassene. Dus toen onze goede vriend Leon over was uit Australië besloten we te gaan. Eenmaal daar aangekomen bleken mijn jongens toch niet naar binnen te mogen. Maar precies die avond trad SNAP op dus we waren vastberaden binnen te komen. We besloten over het hek te klimmen! Dit resulteerde dat we regelrecht met zijn allen in de armen van de bewaking vielen. Dat werd uiteindelijk de grappigste avond waar we het nog vaak over hebben. Dat zal ik nooit meer vergeten. Afgelopen zomer waren ze 16 en liepen we samen door de voordeur naar binnen.

Een ander kostbaar mooi moment voor mij is de start van ons bedrijf, Children of the Water. Daarbij de ontmoeting met Jojo, die inmiddels mijn beste vriendin is en later met onze nieuwe partner Nynke. Maar ook gewoon het samenzijn met m’n kinderen op deze hele fijne plek, de spectaculaire zonsopkomsten en ondergangen die zo vreselijk mooi zijn op Ibiza. Deze kan ik allebei gewoon iedere dag beleven vanuit mijn eigen tuin.’

Opgroeien op Ibiza

‘Mijn kinderen hebben het beste van twee werelden. Ze hebben hier een (t)huis en in Nederland. Ik denk dat kinderen die hier mogen opgroeien met een wat vrijere geest in de wereld staan. Ik heb sowieso veel gereisd met mijn kinderen vanaf kleins af aan. Ze hebben de wereld gezien en zijn op verschillende plekken naar school gegaan. Daarentegen denk ik ook dat er een leeftijd is tussen ongeveer 8-14 jaar waarin leven op een eiland zoals Ibiza, lastiger kan zijn.

Er is voor die leeftijdsgroep niet zoveel te doen en je moet je kinderen overal naar toe brengen. Ze kunnen niet even op hun fiets naar hun vrienden. Het woord “strand” kan mijn jongste zoon bijvoorbeeld niet meer horen. Dat klinkt ontzettend verwend, maar als wij gasten hebben willen zij het liefst de hele dag naar het strand. Nui niet, want hij weet dat dat betekent hele lange lunches/ diners, veel gepraat en niet zoveel gezelligs voor hem. Eindeloos zandkastelen bouwen doet hij niet meer helaas. De oudste twee vermaken zich uitstekend nu ze 17 zijn en zichzelf kunnen verplaatsen en wel van een feestje houden. Zij gaan ook graag uit met mij en mijn vrienden of ik mag mee met hen.’

Covid-19 periode

‘De covid-periode heeft mij dichter bij mijn kinderen gebracht. Ik was de periode voor de lockdown toevallig in Nederland aan het werk en alle drie mijn kinderen waren daar ook. Ik ben tijdens de lockdown dan ook in Nederland gebleven. Dat is een hele fijne beslissing geweest want ik heb veel tijd met mijn kinderen en de rest van mijn familie kunnen doorbrengen. Ik heb zelfs mijn nieuwe liefde (her) ontmoet. Alles gebeurt met een reden ben ik van mening, en ik denk dat Covid -19 ook veel positiefs in beweging heeft gebracht bij heel veel mensen. Dat heeft het in ieder geval voor mij gedaan. Nu alles is wat we hebben. Daarom moeten we nu vooral onze volledige aandacht en liefde geven, met wie of waar we ook zijn. Niemand heeft ons morgen beloofd.’

Toekomstplannen

‘Zorgen dat het verdrinkingspercentage onder kinderen verder daalt. Ik ben niet zo goed in vooruitkijken, maar ik denk en hoop dat “Children of the Water” haar vleugels heeft uitgeslagen op zoveel mogelijk plekken in Europa en daarbuiten. Op die manier hoop ik dat we zoveel mogelijk kindjes kunnen bereiken met onze cursussen en hiermee het verdrinkingspercentage kan dalen. Privé hoop ik te mogen blijven genieten van al het moois in mijn leven en de lieve mensen die ik om mij heen heb.’

https://www.instagram.com/p/CGAnovgDX11/

Kijk voor meer informatie over Children of the Water op de website!

Tijdschift over Ibiza

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. In de tweede editie van het Tribes & Nomads magazine delen zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers hun verhaal. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar https://www.tribesandnomads.com/instagram-links waar je het digitale magazine voor 5,99 kunt kopen. Heb je de eerste editie ook nog niet gelezen? Die kun je er voor 1,99 bij kopen. Het tweede magazine bevat 95 pagina’s, 100% Ibiza content en geen advertenties. Van elk nummer doneren wij € 0,50 aan Ibiza4patas, een hondenasiel op Ibiza. 

https://www.instagram.com/p/CGCA_lzAV7r/WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF