fbpx

Wonen op Ibiza: ‘De ontspannen vibe van het eiland is heerlijk’

In de Ibiza serie: Wonen op Ibiza delen we elke zaterdagavond een verhaal van Nederlanders die op Ibiza wonen. Dit keer het verhaal van Robert van der Linde. Hij woont samen met zijn oudste dochter sinds een half jaar op Ibiza. Hij nam afgelopen winter Hidden Ibiza in Cala Vincente over en transformeerde het tot een prachtig restaurant. Een hotspot waar live optredens plaatsvinden en aparte ruimte is voor bruiloften in hun eigen kapelletje. Wij gingen met Robert in gesprek over zijn restaurant en hoe hij op Ibiza terecht kwam.

Eerste keer Ibiza

‘Ik kom al 16 jaar regelmatig op Ibiza, voor zowel vakantie als werk. Ik heb jarenlang als interieur designer voor mijn bedrijf Global Moodmakers gewerkt en heb op Ibiza meerdere huizen ingericht. Dat doe ik nu af en toe nog steeds. 16 jaar geleden kwam ik door de Ruta del Sal voor de eerste keer aan op Ibiza. Toen ik na een dag op het water aanmeerde in San Antonio gingen we eten bij Villa Mercedes. Die avond trad Paco Fernandez op, Ibiza’s bekendste gitarist. Vanaf dat moment vond ik Ibiza bijzonder en werd ik heel goed bevriend met Paco. Mijn drie dochters hebben allemaal vanuit de luiers vakanties doorgebracht op Ibiza. De ontspannen vibe van het eiland was heerlijk.

Toch was de stap maken om op Ibiza te gaan wonen niet makkelijk. Ik koos altijd voor het geluk van de mensen om mij heen, maar er was een punt waarop ik voelde dat ik voor mijn eigen geluk moest gaan. Ik zat niet lekker in mijn vel en had een emotionele zware tijd achter de rug. Dus dat heb ik gedaan. Het is niet altijd makkelijk, maar ik voel me hier wel heel goed. Mijn jongste twee dochters, 10 en 16 jaar, wonen nog in Nederland. De jongste komt elke vakantie naar mij toe. Mijn oudste dochter van 18 jaar helpt mij bij Hidden Ibiza.’

Hidden Ibiza

‘Ik kende Hidden Ibiza al van vakanties, toen Pam nog de eigenaresse was. Ik vond het altijd een fijne plek. Toen ik opeens op Facebook zag staan dat Hidden Ibiza ter overname was reageerde ik, maar bleek ik te laat te zijn. Iemand anders had toegezegd de locatie over te nemen. Ik baalde en zei tegen Pam dat ze mij moest bellen als dit niet doorging. Drie maanden later ging de telefoon om te zeggen dat de overname niet door was gegaan. Ik sprong twee dagen later het vliegtuig in en tekende het overnamecontract.

Afgelopen winter begon de metamorfose. Nieuwe toiletten, een boomhut bouwen, muren schilderen en pergola’s bouwen. Toen kwam ineens de lockdown. De werkzaamheden kwamen stil te liggen en de opening werd verplaatst naar begin juli. Dat was flink balen, maar dankzij hulp van mijn vrienden is het toch gelukt.’

Meetingpoint voor locals & toeristen

‘Mijn visie op Hidden Ibiza is dat het een bar, lounge, restaurant en hang-out moet zijn voor jong en oud en betaalbaar voor iedereen. Ik richt mij op locals en de toeristen. Omdat ik het hele jaar door open wil blijven wil ik ook dat de locals er met plezier naar toe komen. Mensen kunnen komen voor een hapje, drankje of lekkere cocktail, om te werken of te eten met vrienden en familie.

We hebben best wat bijzonderheden op onze locatie. Zo is er een verticale tuin vol verse kruiden en bloemen die eetbaar zijn. Onze chefs gebruiken deze kruiden ook echt dagelijks. Er is een sfeervol wit trouwkapelletje en een eigen area waar bruidsparen hun huwelijk kunnen vieren. Daar hoeven ze niet eens de hele locatie voor af te huren, want er is ruimte genoeg om een eigen area te creëren voor hen. Maar ik heb ook een Oosterse tent staan die ik binnenkort ombouw tot 1001 nacht tent met lounge en kroonluchters. Verder is er een muur waar mensen een bericht kunnen achterlaten, is er een tafel met kettingen waar mensen hun liefde met een slotje kunnen verzilveren, is er een boomhut met prachtig uitzicht en zijn er activiteiten voor onze jonge en oudere gasten te vinden zoals het grote schaakspel, jeux de boules en een mini golfbaantje. Iedereen is hier welkom.

We serveren bij Hidden concious food. Dat wil zeggen dat onze menukaart vol staat met gezond en bewust eten en met name plantaardig en veganistisch is. Als we wel vlees en vis gebruiken weten we waar het vandaan komt en hebben de dieren een goed leven gehad.’

Live muziek

‘Op donderdag en zondag is er live muziek bij Hidden. Elke zondag komt Paco Fernandez spelen bij Hidden Ibiza en zit het restaurant vol. Dat soort avonden doen me denken aan de tijd (rond 2005) dat ik met mijn jonge kinderen naar Paco Fernandez luisterde toen hij nog bij Blue Marlin speelde. De kinderen zaten met hun blote voetjes in het zand en families genoten van hun vakantie. Ik hoop dat de bezoekers van mijn restaurant ook het oude sfeervolle Ibiza hier ervaren. Geen decadente beach club, maar heerlijke eten
in een mooie binnentuin met lekkere muziek. Gezellige familieavonden waar iedereen van geniet. Op donderdag zijn er steeds wisselende optredens. Zo hebben we nu al een paar bekende Nederlanders gehad die een gastoptreden hebben gegeven en komt Tim Akkerman binnenkort ook optreden.’

Lockdown

‘Het is in de lockdown niet altijd makkelijk geweest. Het plan was om elke twee weken naar Nederland te gaan, maar deze periode was dat onmogelijk. Daardoor heb ik ze vier maanden niet gezien. Ik moest het restaurant afmaken, maar wilde ook mijn kinderen zien. Facetime is op die momenten fijn hoor, maar niet te vergelijken met bij elkaar zijn. Gelukkig is het nu bijna schoolvakantie en dan komen ze een langere periode naar mij.

Nu de lockdown voorbij is en het seizoen wat korter is, is het voor ondernemers niet bepaalt makkelijk op het eiland. Je moet met minder personeel meer werk verzetten, omdat je nog
niet kunt inschatten hoeveel bezoekers je de komende tijd kunt verwachten. Toch blijf ik erin geloven en blijf ik ook in de winter gewoon open. Ik ben blij met de toeristen die nu op het eiland zijn en de positieve reacties die we krijgen van mensen die langs geweest zijn. Dat geeft hoop voor de toekomst. Volgend jaar hoop ik dat Hidden de favoriete hang-out is voor veel locals en internationale toeristen.’

https://www.instagram.com/p/CEwiekWq3Yt/

Tijdschift over Ibiza

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. In de tweede editie van het Tribes & Nomads magazine delen zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers hun verhaal. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar https://www.tribesandnomads.com/instagram-links waar je het digitale magazine voor 5,99 kunt kopen. Heb je de eerste editie ook nog niet gelezen? Die kun je er voor 1,99 bij kopen. Het tweede magazine bevat 95 pagina’s, 100% Ibiza content en geen advertenties. Van elk nummer doneren wij € 0,50 aan Ibiza4patas, een hondenasiel op Ibiza. 

https://www.instagram.com/p/CDTVp8tqXfT/

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF