fbpx

Wist je dat wanneer je diep in de stress zit, je letterlijk niets voelt?

Je kent de verhalen wel van een moeder die ineens ‘magische krachten’ heeft en een auto optilt om haar kind te redden. En vanuit mijn eigen vriendenkring, een dame die nog door kon skiën en kon douchen ondanks dat ze haar rug gebroken had. Beide bijna ongelooflijke verhalen met één gemeenschappelijke deler: stress. Respectievelijk mentale en fysieke stress.

Als reactie op stress maakt je lijf adrenaline aan. Adrenaline is een natuurlijke pijnstiller zodat dat je door kunt gaan tot ver over je grens. In bepaalde situaties is stress dus niet zo erg, tenzij het té lang aanhoudt en je je lijf uitput.

Dit is ook precies de reden waarom mensen vaak ziek worden in de vakantie. Het lijf komt tot rust en je kan weer voelen hoe het echt met je gaat.

Overprikkeling

Onze maatschappij gaat steeds sneller en we krijgen steeds meer prikkels en data te verwerken. Voor de meeste mensen is het aantal prikkels per dag téveel geworden zodat we het lijf overschakelt naar een constante stress-strand. Dit kan je lichaam een behoorlijk lange tijd volhouden maar heeft wel een behoorlijk aantal nadelen zoals de ontwikkeling van lichamelijke klachten, slechtere kwaliteit van slaap en verminderde mentale capaciteiten zoals minder concentratie en overzicht hebben en meer piekeren.

Tegenover spanning staat ontspanning

Zoals gezegd is een beetje stress niet erg maar voor de meeste mensen is er toch wat extra nodig om goed met de spanning om te gaan. Vooral nu er veel onzekerheid is door corona en mensen veel en vaak thuis werken, loopt de spanning op.

Om jou hierbij te helpen organiseert Kirsten Nelis de 5-daagse: uit je hoofd, in je lijf. Vijf dagen, vijf online live sessies met elke dag een ander thema. Om van denken naar voelen te gaan, om stress los te laten, om van onrust naar rust te gaan zodat je weer meer kunt genieten van de dingen die je doet.

Kortom: je komt weer in jouw lijf zodat je weer kunt voelen en de keuzes kunt maken die goed voor jou zijn.

Actie!

Speciaal voor de wendyonline lezeressen heeft Kirsten een mooie actie. Voor maar 10 euro kan je meedoen, dat is meer dan 40% korting. Vul de code WENDYONLINE in bij de checkout en doe mee.

Checkout linkje: https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/denken-naar-voelen

Kortingscode: WENDYONLINE

Over Kirsten

Kirsten is leiderschapscoach en gespecialiseerd in stress management. Ze begeleidt mensen bij stress en burn-out en traint bedrijven op het gebied van burn-out preventie en vergroting van het werkgeluk. Eind 2010 kreeg ze zelf een burn-out, iets wat ze nu als een groot cadeau ervaart. Meer informatie over Kirsten vind je op haar site. Mocht je willen weten hoeveel stress je hebt, dan kun je hier een gratis test doen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF