fbpx

Winnen: kaarten voor Internationaal Film Festival Rotterdam

winnen kaarten internationaal film festival rotterdam

Filmliefhebbers opgelet: vanaf 25 tot 5 februari is Internationaal Film Festival Rotterdam en jij kunt kaarten winnen!

WENDY online mag 1 x 2 kaarten weggeven voor de Proef het Festivaldag op vrijdag 3 februari. Dat betekent kaartjes voor twee voor jou gekozen filmtoppers én een lunch in festivalhart de Doelen.

Ben je gek op films dan kom je tijdens IFFR volledig aan je trekken. Maar liefst twaalf dagen lang kun je genieten van de nieuwste speelfilms, documentaires, optredens en talkshows. Het hart van dit mondiale event vormt de Doelen waar je oog in oog komt te staan met talloze filmmakers en acteurs.

Welke films en documentaires kun je zien?

Er zijn echt enorm veel films en documentaires te zien. Wij hebben een kleine selectie gemaakt.

Lemon – openingsfilm

winnen kaarten voor internationaal film festival rotterdam

Isaac Lachmann is veertig. Zijn acteercarrière zit in het slop, hij is een grote teleurstelling voor zijn familie en tot overmaat van ramp verlaat zijn blinde vriendin hem ook nog eens. Dit was niet de bedoeling. Een opmerkelijke eerste speelfilm, vol creativiteit en humor met een geweldige cast.

Jackie – film

Jackie gaat over de moord op John F. Kennedy (Dallas, 1963) en de vier dagen van nationale rouw die volgen, gezien door de ogen van de charismatische First Lady Jackie Kennedy. Natalie Portman speelt de rol van de beroemde weduwe overtuigend. We zien de mooie Jackie Kennedy als vrouw in rouw. Ze probeert met haar intelligentie en humor een geschokte natie gerust te stellen en bepaalt voor de eeuwigheid het beeld van haar echtgenoot.

Vanaf 16 februari in de Nederlandse bioscoop.

Het doet zo zeer  – documentaire

De zorg voor haar moeder betekent voor Heleen van Royen dat een nieuwe roman er even niet in zit. Na terugkomst uit Portugal wordt Heleen geconfronteerd met een moeder die toch een stuk slechter is dan ze dacht. Ze kan niet meer voor zichzelf zorgen en daarop besluit Heleen dat ze in een mantelzorgwoning bij haar in de tuin moet komen wonen. De zorg voor haar moeder wordt een obsessie voor haar; ze moet en zal goed voor haar zorgen. Een jaar lang filmt Heleen van Royen haar dementerende moeder, dat was het enige verhaal dat ze op dat moment wilde én kon vertellen.

The Levelling – film

Clover Catto is dierenarts in opleiding wanneer ze het nieuws te horen krijgt dat haar broer is overleden. Bij haar ouderlijk huis aangekomen krijgt ze de schrik van haar leven: het huis is door eerdere overstromingen onbewoonbaar en haar vader woont in een nood-caravan op het terrein. Daarnaast ontdekt ze dat de dood van haar broer geen ongeluk was, zoals haar vader beweert, maar zelfmoord. Clover moet haar verleden onder ogen komen en de relatie met haar vader, die niet al te best is, zien te herstellen. Ook probeert ze erachter te komen wat er met haar broer gebeurd is en rouwt ze om zijn dood.

Personal shopper – film

De 25-jarige Maureen, een prachtige en intense rol van Kristen Stewart, heeft een job die ze haat: als Amerikaanse in Parijs is ze personal shopper voor een beroemd mediafiguur. Iets beters vond ze niet om haar peperdure appartement in de Franse hoofdstad te kunnen betalen. Maureen heeft echter ook de gave om met doden te communiceren en wacht op een teken van de geest van haar tweelingbroer, die enkele maanden geleden verdwenen is. 

Vanaf 26 januari in de Nederlandse bioscoop.

American Honey  – film

De jonge, beïnvloedbare Star (Sasha Lane) wordt verliefd op de stoere Jake (Shia LeBoeuf), de leider van een groepje misfits. Terwijl ze met Jake en zijn vrienden in een busje door Amerika reist, ontdekt Star niet alleen de liefde, maar ook een leven vol feestjes en kattenkwaad, dat behoorlijk uit de hand loopt. American Honey werd geregisseerd door Andrea Arnold, bekend van films als Fish Tank en Wuthering Heights.

Voor de complete programmering kun je terecht op IFFR.com.  De kaartverkoop start vrijdag 20 januari.

Win die felbegeerde kaarten!

Wil jij kans maken op die felbegeerde kaarten voor de Proef de Festivaldag op 3 februari, inclusief kaartjes voor twee voor jou gekozen filmtoppers én een lunch in festivalhart de Doelen.

Laat ons weten wat jouw favoriete film aller tijden is en waarom via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. IFFR. Vergeet niet je adresgegevens erbij te vermelden.

De actie loopt tot vrijdag 20 januari. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Op deze winactie gelden onze voorwaarden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF