fbpx

Win het boek Strala Yoga van Tara Stiles

Win het boek Strala Yoga

De uit Bulgarije afkomstige Kremena Yordanova (33) is een van de pioniers van Strala Yoga in Nederland. De bedenker en grondlegger van Strala Yoga is Tara Stiles. Zij heeft net een nieuw boek over deze vorm van yoga uitgebracht, ‘Strala Yoga’ en WENDY mag maar liefst 25 exemplaren weggeven.

In WENDY magazine 11 vertelt Kremana Yordanova hoe zij met met Strala Yoga is begonnen.

‘Tien jaar geleden kwam ik met mijn vriend in Nederland wonen, maar ik kon in het begin moeilijk wennen. Ik voelde me behoorlijk ontworteld. Toen ik zag dat er in de buurt yogalessen werden gegeven, besloot ik dat eens te proberen. Mijn moeder deed al jaren aan yoga; misschien kon het mij ook wat brengen. Die eerste les voelde letterlijk als thuiskomen en dat was precies wat ik nodig had.

Enige tijd later kreeg ik een baan bij Reebok. Daar hadden ze een aparte sportruimte, waar ik regelmatig mijn mat uitrolde en mijn eigen yoga-oefeningen deed. Steeds vaker vroegen mensen of ze mee konden doen. Ik deed maar wat, maar iedereen vond het fijn. Zo fijn dat het hoofd sportmarketing mij vroeg of ik misschien een professionele yogalerarenopleiding wilde doen. Dan zou ik officieel yogalessen kunnen geven binnen het bedrijf. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.’

Wat bracht je bij Strala Yoga?

‘Een aantal van mijn collega’s die mijn lessen volgden, gingen naar Boston voor een workshop van de bekende Amerikaanse yoga teacher Tara Stiles, die Strala Yoga heeft bedacht. Zij had zojuist met Reebok een contract gesloten. Bij terugkomst waren mijn collega’s erg enthousiast en ze vertelden me dat de Strala-stijl heel erg op mijn yogastijl leek. Op YouTube zag ik dat we inderdaad op dezelfde lijn zaten.

Toen Tara voor een groot yoga-event naar Utrecht kwam, zag ik mijn kans schoon om haar te ontmoeten. Het klikte tussen ons en Tara vroeg of ik haar Strala Yoga-teachertraining wilde komen doen, die ik niet lang daarna in San Francisco volgde. En inderdaad: de training sloot geheel aan bij alles wat ik al deed. Sindsdien zijn we goede collega’s en zelfs vriendinnen geworden.’

Wat is Strala yoga?

In onderstaande video legt Tara Stiles uit wat Strala Yoga nu precies is:

Kijk ook op yoryoga.eu, stralayoga.com voor meer informatie over Strala yoga.

Win het boek Strala Yoga

Wil jij kans maken op een van de 25 exemplaren van het boek Strala Yoga van Tara Stiles? Laat ons weten waarom en wie weet ben jij een van de gelukkigen. Mail naar winactie@wendymultimedia.nl, met als onderwerp Strala Yoga. Meedoen kan tot en met woensdag 8 februari 2017. Donderdag 9 februari 2017 maken we de winnaars bekend. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden. De leukste inzending krijgt het boeken opgestuurd!

Op deze winactie zijn onze actievoorwaarden van toepassing.

Meer vormen van yoga in WENDY magazine

In WENDY magazine 11 kun je ook lezen over Aerial yoga en yoga volgens de Wim Hof Methode.

Tekst: Roxane Catz
Fotografie: Moon JansenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF