fbpx

WIN: 5x strandtassen t.w.v. €65

De zomer is in aantocht. Tijd om massaal inkopen te doen voor de zomervakantie. Maar wacht nog heel even met het kopen van een vrolijke strandtas, want wij geven deze week 5 strandtassen van Notadaydream weg. Het is niet alleen een leuke tas om te zien, er zit ook nog eens een mooi verhaal achter.

Over Notadaydream

De tassen worden in Manila’s sloppenwijken, in de Filipijnen, gemaakt door moeders. Gezinnen wonen hier in vervallen huizen, onder bruggen en in hutten die over het water gebouwd zijn. Er is vrijwel geen riolering of veilig drinkwater. Het overgrote deel van de 70.000 mensen dat hier woont is afhankelijk van het sorteren van vuilnis voor hun levensonderhoud. Kinderen stoppen met school om mee te werken of hebben helemaal geen mogelijkheid om naar school te gaan. Dit is waar onze Nanays – Filipijns voor moeders – wonen met hun gezinnen. Ze hebben opleiding en werk nodig zodat ze zichzelf en hun gezinnen kunnen onderhouden.

Notadaydream traint deze moeders tot tassenmaaksters, helpt hen met productontwikkeling en verkoopt hun producten. Zo verdienen ze een inkomen en kunnen ze hun kinderen naar school sturen. Ze werken nauw samen met bestaande organisaties zoals NGO levensonderhoudsprogramma’s.

Over de strandtas

De tas bestaat uit prachtige, handgewoven stof uit de Filipijnen, heeft een waterafstotende binnenkant met speciale vakken voor je waardevolle spullen en is groot genoeg voor al je strandbenodigdheden. De gebruikte stoffen komen uit Illocos, een noordelijke provincie in de Filipijnen. Deze stoffen zijn gemaakt met behulp van eeuwenoude, traditionele patronen. Veel van deze patronen hebben een bijzondere symboliek. Inabel textiel werd oorspronkelijk gebruikt als zeilen van de Spaanse galjoenen in de kolonistentijd.

DSC 5354 e1559810776864 WIN: 5x strandtassen t.w.v. €65

Win!

Wij mogen deze strandtassen ter waarde van 65 euro in totaal 5 keer weggeven. Wil je ook deze strandtas winnen? Reageer dan onder ons Facebook of Instagram bericht en laat ons weten waarom jij dit jaar met deze tas naar het strand wilt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF