fbpx

William Rutten fotografeert Ruben Hein

Wat voor moois is er allemaal te horen, zien en te voelen? William Rutten fotografeerde vijf bekende Nederlanders die deze zomerse periode in de spotlights staan. Geheel in lijn met het thema van deze WENDY vroegen we ze ook naar hun tropische verlangens. Hun foto’s zijn bewerkt door digital artist Wieger Poutsma.

Ruben is te zien…

… 15 juli op het North Sea Jazz Festival. ‘Ik sta daar nu voor de derde keer als solo- artiest. Maar ik kom er al sinds mijn veertiende als toeschouwer. Ik heb er veel van mijn helden zien optreden, zoals Prince, Stevie Wonder en talloze jazzartiesten. North Sea is altijd een muzikaal hoogtepunt.’ Ruben won dit jaar het tv-programma Wie is de mol?, en dat merkt hij aan zijn publiek. ‘Er komen veel mensen naar mijn concerten die mij vóór Wie is de mol? niet zo goed kenden. Sowieso zijn de reacties op het programma altijd positief en enthousiast. Ik krijg soms de vraag of ik het niet vervelend vind dat ik bij veel mensen bekender ben van Wie is de mol? dan van mijn muziek. Nee, ik ben op allebei trots. Ik vond het fantastisch om mee te doen en als kijkers me daarna ook waarderen om mijn muziek, is dat mooi meegenomen.’

Wat is de leukste reis die je ooit maakte?

‘Zowel met vrienden als met mijn vriendin heb ik aardig wat mooie reizen gemaakt; het echte, avontuurlijke backpacken. Nu hebben we twee kleintjes en gaat het allemaal wat langzamer. Maar een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan, was anderhalf jaar geleden met hen een maand rondreizen door Zuid-Afrika. De jongste was drie maanden, de oudste twee jaar. Als je de verwachtingen en het tempo laag houdt, is het fantastisch reizen met die kleintjes. We trokken van Airbnb naar Airbnb, en bleven overal een paar dagen. We kwamen op de mooiste plekken en het was super om dag en nacht met mijn gezin te zijn.’

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?

‘Mijn verrekijker. Ik ben een ontzettende natuurliefhebber, een echte vogelaar. Als ik naar een land ga waar ik nog nooit geweest ben, wil ik wel wat van de dieren meekrijgen: een niet te vermijden onderdeel van mijn vakantie. Het is bijna vervelend. Want als ik de hele tijd door zo’n verrekijker tuur, protesteert mijn vriendin op een gegeven moment: “Hé gast, hallo!” Dus dan sta ik extra vroeg op en doe ik zelf een rondje om te kijken of ik bijvoorbeeld de zwarte kiekendief kan spotten.’

Abonnement op WENDY Magazine:

001 COV1 W21 EAN 02118 1 229x300 2 William Rutten fotografeert Ruben Hein

Wil je voortaan als eerste de WENDY ontvangen? Kies dan een voor een van onze abonnementen. Zo kun je kiezen uit 7 x WENDY + een suéde tas van My Jewellery of ga voor 7/14 nummers en ontvang een het boek Katja was hier van Katja Schuurman.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF