fbpx

William fotografeert… Ruben van der Meer

Wie mag je niet missen dit voorjaar? William Rutten fotografeerde zes bekende Nederlanders die de komende tijd in de spotlights staan. En omdat de nieuwe WENDY over privacy gaat, vroegen we ze ook hoe erg zij zich privé bekeken voelen. Vandaag acteur en cabaretier Ruben van der Meer.

Te zien

… in Superstar Chef, vanaf 24 april bij RTL4. ‘Ik hou erg van koken en eten. Het idee dat ik als kandidaat aan een topchef word gekoppeld om samen te koken, vond ik te gek.’ Een jury, bestaande uit Sergio Herman, Miljuschka Witzenhausen en François Geurds, beoordeelt de verschillende teams. ‘Bij elke opdracht bedenken de chefs wat ze met hun kandidaten gaan maken. In het begin helpt de chef nog wel, maar gaandeweg moet ikhet in principe zelf kunnen.’ Ruben is gekoppeld aan chef-kok Freek van Noortwijk. ‘Ik had al eens in zijn restaurant gegeten. Echt superlekker. Ik dacht dat ik aardig kon koken. Maar zo’n gast zit op een compleet ander niveau! Te gek om daarvan iets te mogen opsteken.’

Somebody’s watching you

Heb je weleens schaamteloos misbruik gemaakt van je bekendheid? ‘Zeker. Mijn vrouw en kinderen waren al op vakantie en ik reisde ze met mijn schoonvader achterna. Op Schiphol stond een rij van tweehonderd meter. Mijn schoonvader was slecht ter been. Ik stak mijn arm al glimlachend omhoog naar de stewardess die vooraan stond. Ze herkende mij en wuifde me naar voren. Vervolgens konden we zo langs die rijwachtende mensen lopen. Heel fijn. Als ik niet bekend was, had ik het ook geprobeerd, hoor. Mijn schoonvader had het wachten niet volgehouden.’

Wanneer vond je het voor het eerst lastig om bekend te zijn?

‘Ik weet vooral een bevreemdend moment. Ik was eens samen met Horace Cohen bij de McDrive. We waren melig en zaten tijdens het bestellen via die intercom een beetje te geinen. Hoorde ik later van iemand: “Lachen man, jij en Horace bij de McDrive!” Beelden van ons bezoek stonden blijkbaar online en waren zelfs op tv uitgezonden. Ik dacht: waar komt dat in godsnaam vandaan?! Bij McDonalds hadden ze ons blijkbaar opgenomen en op internet gezet. Het was een heel leuk filmpje, daar niet van, maar wel nogal bizar dat dit zomaar kan.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF