fbpx

William fotografeert… Gijs Naber

Wat voor moois is er allemaal te horen, zien en voelen? William Rutten fotografeerde vijf bekende Nederlanders die deze zomerse periode in de spotlights staan. Geheel in lijn met het thema van deze WENDY vroegen we ze ook naar hun tropische verlangens. Hun foto’s zijn bewerkt door digital Artist Wieger Poutsma.

Te zien…

Als hoofdrolspeler in Redbad, vanaf 28 juni in de bioscoop. In deze historische film speelt Gijs de Friese Koning Redbad. ‘Het gaat over de strijd tussen het opdrukkende christendom van de Franken en de Friezen. Op een dag hadden 500 figuranten, 200 crewleden en 80 paarden op de set. Qua productieomvang, rauwe sfeer en wapengekletter komt Redbad in de buurt van Game of Thrones. Een jongensdroom om hieraan te mogen meewerken.’ Later dit jaar zit Gijs nog in My Foolish Heart, over legendarische jazzmuziekant Chet Baker, die in Amsterdam uit een hotelraam viel. ‘Ik speel een detective die zijn dood onderzoekt. Mijn vader is mee geweest naar de set. Hij is een groot fan van Baker en dat ben ik zelf ook.’

Hoe reislustig ben je?

‘De avontuurlijkste reis die ik ook maakte, was toen ik nog op de toneelschool zat en met vrienden ruim een maand op Interrail door Griekenland trok. Niets plannen. Een kaartje kopen en gaan. Zo vrij heb ik daarna nooit meer gereisd. Best jammer. Ik ben later wel in Thailand en op Bali geweest, maar dat is toch anders. In Thailand zaten we op een resort, mijn vriendin (actrice Thekla Reuten, red.) was zwanger, dus we zochten de rust op. Hoe heerlijk ook, ik kan niet lang met mijn billen op het zand zitten wachten tot de zon weer ondergaat. Ik wil dan liever ontdekken.’

Ik kom helemaal tot rust als ik…

‘Als ik thuis ben. Ik hoef niet per se weg om te ontspannen. Wat daarin meespeelt: door mijn werk en dat van Thekla kom ik al op zoveel verschillende plekken. Thekla speelt veel in buitenlandse producties en draait binnenkort bijvoorbeeld een paar weken in Schotland. Wij gaan dan als gezin mee. We zijn vaak weg.’

Abonnement op WENDY Magazine

cover #21

Wil je voortaan als eerste de WENDY ontvangen? Kies dan een voor een van onze abonnementen. Zo kun je kiezen uit 7 x WENDY + een suéde tas van My Jewellery of ga voor 7/14 nummers en ontvang een het boek Katja was hier van Katja Schuurman.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF