fbpx

Wil je maandelijks meer geld besparen? Gebruik dan zeker deze tips!

Nu er een flinke inflatie heerst in Nederland en daardoor producten en diensten alleen maar duurder worden, is het handig om maandelijks op je uitgaven te letten en te besparen waar dit mogelijk is. Het besparen van geld kan voor sommige mensen de reden zijn om de maand goed door te komen. In dit artikel lees je diverse handige tips, om maandelijks meer geld te besparen. Zodat je aan het einde van de maand meer geld overhoudt.

Je verzekeringen vergelijken en overstappen

Veel mensen weten niet dat zij onbewust meer betalen voor hun verzekering, terwijl dat helemaal niet nodig is. Door je verzekeringen te vergelijken kan je al maandelijks veel geld besparen. Zo kun je jouw zorgverzekering vergelijken via verschillende vergelijkingswebsites. Deze websites zetten alle zorgverzekeringen overzichtelijk onder elkaar en laten hierbij de voordeligste opties zien. Daarnaast kan je een afweging maken welke opties voor jou toepasselijk zijn en welke niet. Op deze manier betaal je nooit teveel voor een zorgverzekering. Uiteraard kan je een vergelijking maken voor al jouw verzekeringen. Door dit ieder jaar te doen, betaal je ieder jaar het juiste bedrag.

Bespaar op je boodschappen

Op je boodschappen kan je ook veel geld besparen, door dit slim aan te pakken. Door bijvoorbeeld laat in de middag naar de supermarkt te gaan, kan het voorkomen dat je korting krijgt op versproducten. Kies daarnaast voor producten van het seizoen. De markt is ook altijd een optie, aangezien hier de prijs een stuk lager ligt dan in de supermarkt.

Ook is het handig om vooraf een lijstje te maken en je hier aan te houden. Supermarkten proberen altijd mensen te stimuleren op impulsaankopen, door je aan het lijstje te houden kan jou dit niet overkomen. Zorg er daarnaast voor dat je huismerkproducten koopt, deze zijn over het algemeen veel goedkoper dan A-merken.

Gas, water en licht

Maandelijks kan er een hoop geld bespaard worden door minder gas, water en licht te gebruiken. Helemaal met de stijgende energie en gasprijzen, is dit zeker de moeite waard. Zet bijvoorbeeld de kachel een aantal graden lager, of douche 1 tot 2 minuten per dag minder. Door daarnaast alleen de lichten aan te doen in de kamer waar je daadwerkelijk zit, bespaard dit een hoop energie.  

Kortom, je kan al veel geld besparen door ieder jaar te vergelijken. Het vergelijken maakt het mogelijk om de goedkoopste zorgverzekering te bemachtigen. Daarnaast kan je veel geld besparen door slim boodschappen te doen en minder gebruik te maken van gas, water en licht. Op deze manier houd je meer geld over aan het einde van de maand.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF