fbpx

Wendy’s voorwoord: ‘Samen de toekomst in’

Ieder nummer begint Wendy met een persoonlijke boodschap. Deze keer – in WENDY #29 ‘Samen de Zomer in’ – vertelt ze over haar begin bij de televisie… En wat de toekomst zal gaan brengen.

’25 jaar geleden deed ik mee aan Boobytrap, het programma met de verborgen camera. Ik mocht verschillende typetjes spelen, een politieagente, een zuster, een meisje dat autoradio’s stal, haalde allerlei grappen uit. Op mijn lijf geschreven, maar in diezelfde tijd assisteerde ik bij Wie Ben Ik, dus ik moest wel oppassen dat die politieagente niet verdomd veel op die Wendy van Wie Ben Ik leek…

Op een middag haalde ik – wachtend op de lift in onze flat – de brievenbus leeg. Ha, leuk, een brief! Op de achterkant: afzender John de Mol. John de Mol?! In plaats van de lift nam ik de trap met zes treden tegelijk; hoezo had ik een brief gekregen van John de Mol himself ??

Ik las dat John, als producent van dit programma, zeer te spreken was over mijn rol als actrice in Boobytrap en of we een keer een afspraak konden maken om te praten over de toekomst? Dat vergeet ik mijn hele leven niet meer. Dat zo’n man de moeite nam om onze filmpjes te kijken en uitgerekend mij eruit pikte! En: ‘de toekomst’? Wat kon dat betekenen?

Ik had nooit de ambitie om te gaan presenteren. Maar daar ging het gesprek uiteindelijk wél over. Bloednerveus was ik, maar het werd een heel open en fijn gesprek. John stelde voor dat ik zou meedoen aan een groot opgezette screentest met allemaal andere ‘mogelijke talenten’. We moesten van een grote showtrap aflopen en een interview afnemen. Daarna als omroepster (dat vak bestond toen nog nét) een tekst van de autocue lezen: ‘Goedenavond, dames en heren…’ Vervolgens een spelletje leiden. Ik kan me herinneren dat Floortje Dessing weigerde die showtrap af te gaan. ‘Dat vind ik niks voor mij, dat ga ik niet doen.’ Ik stond uiteraard als eerste bovenaan, want als (ex-)danseresje hád ik toch niks te willen? Maar Floortje en een showtrap… haha, we snappen nu allemaal dat dát geen match is! En Floortje is natuurlijk heel succesvol in wat ze doet.

Maar! Voordat de screentest-tape bij John op zijn bureau lag, werd ik gevraagd auditie te doen voor Over De Roooie!, het eerste dagelijkse programma van SBS6. Met een rood leren jasje aan mocht ik de straat op om mensen opdrachten te laten uitvoeren voor 1.000 euro. Kijk, dat was helemaal mijn ding. Ik sprong als een blij ei de hele stad door en maakte leuke items. Dat vonden John en SBS-directeur Fons van Westerloo ook en ik kreeg de job. Het begin van mijn carrière bij SBS6. Tien jaar lang heb ik de meest uiteenlopende programma’s gemaakt. Zeven jaar lang het emotionele Hart in Aktie, bekroond met een gouden Televizier-Ring, en Ushi Herosaki, mijn eerste Japanse typetje, werd geboren.

SBS6 had alleen geen grote studioshows en dramaseries, en dat deed mij besluiten naar RTL 4 te gaan. Een toptijd, maar het begin was niet makkelijk. Million Dollar Wedding scoorde niet zoals gedacht en gehoopt. Iedereen had een mening en dan zijn er maar weinig mensen die openlijk voor je opkomen. John de Mol deed dat wel. Hij vond het belachelijk dat er gezegd werd dat ik niks meer zou kunnen omdat één programma niet scoorde. ‘Zijn we dan serieus vergeten dat deze vrouw Ushi heeft gemaakt? En tal van andere succesvolle programma’s?’ Dat vergeet ik ook nooit meer. Iemand die gaat staan en zich uitspreekt als je dat nodig hebt.

Na deze zomer ben ik weer te zien bij SBS6. Terug op het nest. Ik kijk ernaar uit, omdat het een volgende stap is. Ik kan mijn blad en platform meenemen, Talpa zal daarin meedenken. We gaan mooie programma’s maken en bouwen aan een zender waar John in gelooft. Ik ben niet Johns zus, niet zijn zoon, maar wel iemand die hem ongelofelijk dankbaar is. Het meisje dat ooit bij de lift stond te wachten en precies die brief kreeg die zij toen nodig had. Misschien kan ik nu iets terugdoen. Misschien heeft John mij nu ook een klein beetje nodig, zoals hij Linda nodig heeft. Juist haar sprak ik uitgebreid voor dit zomernummer. En ik herkende zo veel in haar verhaal. Vol liefde voor familie, voor televisie en voor John. We gaan samen de zomer in en een heel spannend avontuur tegemoet. Het voelt nu al meer dan goed.’page1image26901936page1image7963968page1image7964160page1image7964352page1image26893424page1image26901152page1image26901824page1image7966080page1image7966272page1image7966464page1image7966656page1image7966848page1image7967040page1image7967232

Schermafbeelding 2019 07 08 om 15.46.28 Wendy's voorwoord: 'Samen de toekomst in'

WENDY 29 ligt vanaf woensdag 10 juli in de winkel.

FOTOGRAFIE: MOON JANSEN, VINTAGE LIGSTOELEN VIA VAN DIJK EN KOWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF