fbpx

Wendy’s vakantiehuisjestest: Safari Resort Beekse Bergen

De afgelopen periode hebben we meer dan ooit kunnen ontdekken hoe mooi Nederland is. Om jou te inspireren test de redactie van Wendyonline elke twee weken de leukste en mooiste vakantiehuisjes in Nederland. Dit keer overnacht hoofdredacteur Rosa Koelemeijer in het Safari Resort Beekse Bergen.

Wat is de eerste indruk van het vakantiehuisje?

‘Als kind ben ik ooit in Beekse Bergen geweest en ik herinner me nog goed hoe fantastisch ik het vond om met onze oude camper langs de giraffen, neushoorns en andere wilde dieren te rijden (en tussen de apen, die toen nog vrij rondliepen en alle strippen van onze camper aftrokken). Inmiddels is Beekse Bergen niet meer alleen een safaripark, er is ook een prachtig Safari Resort bijgekomen waar je lodges, safaritenten en zelfs boomhutten kunt huren die tussen de wilde dieren liggen. Vanaf de lodges aan de verschillende savannes en vlakten kijk je uit op onder andere giraffen, zebra’s, neushoorns, struisvogels en Kaapse buffels. In een lodge aan Bahari Beach kijk je uit over het water en de zeehonden. Zo zijn de wilde dieren altijd dichtbij en het heeft iets magisch om de zon te zien ondergaan op de savanne en de wilde dieren voorbij te zien lopen. Het hielp zeker dat wij op Beekse Bergen verbleven tijdens een aantal zeldzaam warme dagen, maar door de combinatie van de wilde dieren die overal om je heen zijn en de droge zandgronden waan je je niet in Nederland, maar eerder ergens in Afrika. ’s Nachts horen we de leeuwen brullen. Dat versterkt het gevoel er helemaal ‘uit’ te zijn.

Hoe is de accommodatie?

Onze lodge ligt aan de zeehondenplas en regelmatig zien we vanaf ons ruime terras zeehonden in en uit het water glijden. De lodge zelf is super comfortabel. Ik heb twee pubers van zeventien en mijn schoonmoeder van 79 meegenomen omdat zij in het verleden verschillende keren op safari is geweest in Zuid-Afrika en nog altijd heimwee heeft naar de Afrikaanse vlaktes vol wilde dieren en onze lodge biedt volop ruimte voor ons allemaal. Een van de slaapkamers heeft een eigen badkamer, wat ideaal is voor mijn schoonmoeder. De bedden zijn comfortabel en in de keuken is alles wat je nodig hebt aanwezig. Leuk vind ik de ‘warme’ sfeer van de lodge. Bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van hout en details uit Afrika. Op het terras staat een heerlijke lange houten tafel om aan te eten en de glazen schuifpui versterkt het gevoel van buiten zijn tussen de wilde dieren.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Door de stilte en de geluiden van de wilde dieren is dit ondanks de grootte van Beekse Bergen een heerlijke plek om tot rust te komen. Ik word in ieder geval goed uitgerust wakker en ook mijn schoonmoeder heeft in tijden niet zo goed geslapen. De lodges zijn zo gebouwd dat je veel privacy hebt en ’s morgens niet wakker wordt gemaakt door de kleine kinderen van de buren. Bijzonder is dat je vanaf het Safari Resort ook zo het safaripark inwandelt en dat je dus niet per se met de auto een safari hoeft te maken. De AttractiePas biedt toegang tot een goed afgeschermd wandelpad waar je al wandelend heel dicht bij de wilde dieren kunt komen. Zeker als er ’s avonds geen auto’s meer door het park rijden en de rust is teruggekeerd is zo’n wandeling een bijzondere ervaring.

Is Safari Resort Beekse Bergen een aanrader?

Met kleine kinderen is een lodge tussen de wilde dieren in combinatie met een safari door het dierenpark natuurlijk top. Maar ook de pubers van zeventien blijken het hartstikke leuk te vinden. Dit is echt een plek om met je gezin met kinderen heen te gaan, met een geliefde of vriendin zou ik voor een andere bestemming kiezen. Leuk is dat er naast het maken van een safari ook nog van alles te doen is. Er is een zwembad, een meer, een speelland. Omdat het geheel zo uitgestrekt is, is het alleen soms even zoeken. Zo proberen wij op een avond naar het meer te wandelen maar blijkt dit toch verder weg dan we denken.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Zover zijn we eigenlijk niet gekomen. Beekse Bergen is zo uitgestrekt en er is op het park zelf al zoveel te beleven dat je het park eigenlijk niet af hoeft. Met de AttractiePas kun je ook gratis naar de dierenparken Dierenrijk en Zooparc, en ook naar Aviodrome en Aquazoo. Verder krijg je korting op uitjes in de omgeving. Dus wie wil kan nog van alles doen. Maar wij kozen ervoor om lekker een paar dagen out of Africa te blijven.

Bekijk ook de video van Beekse Bergen:

 

Ben je benieuwd naar meer leuke vakantiehuisjes? Lees dan ook de reviews van deze vakantiehuisjes:

Wendy’s vakantiehuisjestest: Boomhut op vakantiepark Mölke

Wendy’s vakantiehuisjestest: natuurhuisje in Den Burg

Wendy’s vakantiehuisjestest: Cabin ANNA

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF