fbpx

Wendy’s vakantiehuisjestest: natuurhuisje in Den Burg

Nederland blijft ook deze zomer een veilige bestemming en omdat veel mensen in het land blijven, test de redactie van Wendyonline.nl elke week een Nederlands vakantiehuisje. Onze hoofdredacteur Rosa ging met haar zus en twee meisjes van 9 naar Natuurhuisje Den Burg op Texel.

Wat is de eerste indruk van het vakantiehuisje?

Een vakantie op een Waddeneiland is toch wel het summum van vakantie in Nederland, vinden wij. Zodra je op de boot stapt en richting het eiland vaart ben je eigenlijk al ‘los’. Het grote voordeel van Texel is dat het voor ons Noord-Hollanders heel snel bereikbaar is. We hebben de mazzel dat we nog net als laatsten met de boot meekunnen als we in Den Helder komen aanrijden en de reis duurt van huis tot huis nog geen anderhalf uur. Ons natuurhuisje ligt aan de Tempelier, een klein weggetje aan de rand van de Texelse duinen, tussen Den Burg en De Koog. De locatie is perfect, ontdekken we als we ‘s avonds voor een avondwandeling gaan: we lopen zo het prachtige Nationaal Park Duinen van Texel in. Een groot pluspunt, want als je aan de andere kant van Texel logeert, moet je nog een flink eind fietsen of rijden voor je in de duinen bent.

Wendy's vakantiehuisjestest: natuurhuisje in Den Burg

Hoe is de accommodatie? 

Bij een natuurhuisje denk je misschien aan een huisje dat middenin het bos ligt en waar bij de bouw veel gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen, maar dat is hier niet zo. Ons huisje is een vrij nieuw landhuis gebouwd van steen. Middenin de natuur gelegen, dat wel. Het is praktisch ingericht, alles is netjes en we hebben alle ruimte. Fijn is dat er twee badkamers zijn en ook de grote tuin met gras is perfect met twee meisjes van negen; ze kunnen er uren spelen en alle spelletjes kunnen er gespeeld worden, inclusief een partijtje badminton. Ook de slaapkamers zijn lekker groot, dit is een fijn huis als je allemaal wat privacy wilt.

Tempelier Wendy's vakantiehuisjestest: natuurhuisje in Den Burg

Hoe voelt het na één nachtje slapen? 

Na de lange avondwandeling slapen we heerlijk op de goede bedden. Het is doodstil en er is niets dat ons stoort. ‘s Morgens besluiten we fietsen te huren, wat kan op loopafstand en vertrekken we voor een ontdekkingstocht over het eiland. Ook met twee meisjes van negen op een eigen fiets is dit goed te doen. Binnen een kwartiertje zijn we bij het strand en de gezellige badplaats De Koog is een halfuurtje fietsen.

Is natuurhuisje Den Burg een aanrader?

Zeker. Het huis is comfortabel en de locatie is top. De tweede avond fietsen we naar het strand om te eten bij strandpaviljoen Paal 17, ook vlakbij. Doordat het paviljoen op palen is gebouwd is het uitzicht over het grote brede strand hier geweldig. Ook het eten is goed.

Strand Wendy's vakantiehuisjestest: natuurhuisje in Den Burg

Is er in de buurt ook iets te doen? 

Op zondag fietsen we, voordat we naar het strand gaan, eerst naar Ecomare, waar we ook vlakbij zitten. Voor de kinderen (en ook voor ons) superleuk. De verzorgers vertellen ons van alles over de zeehondjes die in Ecomare worden opgevangen en het kleine zeehondje dat net een dag ervoor is binnengebracht vanwege longproblemen en dat nog een flesje moet drinken (wist jij dat zeehonden zoogdieren waren?) vinden de meiden erg aandoenlijk. Vervelen zul je je op Texel sowieso niet, want je kunt overal heerlijk fietsen en wandelen. Wij hadden in ieder geval wel langer willen blijven dan een weekend!

Ecomare Wendy's vakantiehuisjestest: natuurhuisje in Den Burg

Bekijk hier ook de video van het natuurhuisje

 

Over natuurhuisje

Het natuurhuisje in Den Burg is hier te boeken. Natuurhuisje.nl biedt unieke natuurhuisjes aan die ver weg van de massa liggen en midden in de natuur. Het boekingsplatform heeft voor iedereen wat wils: van duurzame huisjes gemaakt van ecologische materialen, moderne tiny houses tot idyllische huisjes in de bossen. De missie van Natuurhuisje.nl is om mensen dichterbij de natuur te brengen en bij te dragen aan het behoud van deze natuur. Ook lekker naar een natuurhuisje? Je vindt de mooiste natuurlijke huisjes op de site van natuurhuisje.nl.

 

Lees ook deze reviews van Wendy’s vakantiehuisjestest:

Wendy’s vakantiehuisjestest: Laguna Beach Family Camps van De Jongens uit Schoorl

Wendy’s vakantiehuisjestest: karakteristieke yurt middenin een boomgaard

Wendy’s vakantiehuisjestest: Tiny House Roes

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF