fbpx

Wendy’s momentje: geef jezelf genoeg rust

Goedemorgen lieve jij,

Neem jij wel voldoende rust? Of blijft de wind ook maar rond waaien in jouw hoofd? Na alle stormachtige dagen is het weer gedraaid en is er eindelijk rust. Het is tijd dat jij nu ook weer je rust pakt. Gun jezelf die wandeling tussen je werk door. Of maak in je vrije tijd een heerlijke taart Laat alle drukte niet de overhand nemen. Er is zoveel waar je geen grip op hebt en wat wel gebeurt. Geniet van de dag en maak er wat moois van. Laat het los en neem je rust.

Verandering

Wandelen, hardlopen, yoga, meditatie of gewoon leuke dingen doen, dat zijn allemaal dingen die me helpen. Als je je goed voelt in je lijf, kun je mentaal ook meer aan. Daarbij is het belangrijk om je mind te trainen en je niet gek te laten maken door negatieve gedachten waar je niets meer opschiet. Een coach zei ooit tegen mij: ‘Hoe vaak kijk je een slechte film terug?’ Zo waar. Dat doen we ook niet, dus waarom blijven hangen in negatieve dingen die er gebeurd zijn? Je hebt altijd een keuze. Je kunt linksaf of rechtsaf slaan, en weer kiezen voor het positieve. Al heeft dat tijd nodig. Soms ben je helemaal de weg kwijt en lijkt het alsof je helemaal opnieuw moet beginnen, maar oefening baart kunst! Ik ben nooit bang geweest om mijn emoties te doorleven. Ik ga er vol in en schrijf bijvoorbeeld graag. Dan schrijf ik de dingen echt van me af.

Wandelen

Soms is het lastig om de rust te vinden. Tegenwoordig werken veel mensen thuis en is het moeilijker om privé en werk gescheiden te houden. Het is de kunst om dan juist even een momentje voor jezelf te nemen. Eerder heb ik al eens een artikel geschreven over wandelen. Dat is iets wat mij bezighoudt. Mijn moeder wandelt namelijk elke ochtend 40 minuten lang. Dat heeft ons doen besluiten om ook wat vaker in de week lopend naar school te gaan. Van ons huis naar Lizzy’s school doe je er ongeveer 25 minuten over, ik loop dan ook weer 25 minuten terug naar huis. Ik merk dat het Lizzy helpt, omdat zij moeite heeft met lang stil zitten.

Lizzy heeft het niet van een vreemde. Als ik veel thuis moet werken of zoommeetings heb, doe ik bijna alles lopend op de hei. De frisse wind en beweging geven mij  energie en inspiratie. Daarnaast heb ik mijn manier van sporten aangepast. In plaats van dat ik 8 kilometer ga joggen, breek ik dat nu op door te beginnen met wandelen en mijn tempo drie keer in het kwartier iets te versnellen. Elke keer als ik versnel ga ik weer terug naar wandelen, waardoor ik veel makkelijker acht tot tien kilometer loop. Ik ben wel van de wandel geworden. Ik probeer de 10.000 stappen per dag te halen, dat is best veel. Ik haal ongeveer 7.000 tot 8.000 stappen per dag. Om het wandelen nog leuker te maken luister ik interessante boeken, zoals De kracht van het nu in de praktijk van Eckhart Tolle. Zo heb ik twee vliegen in één klap. Én ik geniet van de natuur én krijg ik ook nog waardevolle lessen mee.

Het is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Maar ik snap dat dat misschien niet voor iedereen de meest ideale manier is. Neem aan de eind van de dag een heerlijk bad om uit te rusten, ga sporten om alle frustratie eruit te gooien of ga even op de bank liggen met je ogen gesloten. Denk even aan niks en laat je gedachtes los.

Geluksmomentjes

Waar ik ook heel gelukkig van word, is reizen. Misschien weet je het al wel van mij. Maar ik ben dol op Ibiza. De zon, het strand en de spirituele sfeer die over het eiland hangt, maakt mij rustig. Het televisiewereldje kan heel hectisch zijn en dan is het extra fijn om ultiem tot rust te komen.

Kies voor jezelf iets wat bij jou past om rust te creëren en door te kunnen gaan. Het is niet erg als het even niet lukt, maar blijf het proberen. Hopelijk kun je vanaf nu verder met mijn tips en ervaringen.

Liefs,

WendyWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF