fbpx

Cindy Koeman geeft tijdens de WENDY-retreat een fijne Flow-sessie: ‘Het geeft een emotionele ontlading’

Cindy Koeman is de partner van de bekende mindsetcoach Michael Pilarczyk; samen runnen ze de Mastermind Academy. Ze ontwikkelde de Flow-methode, een inner-work-out. Hoe leuk dat ze tijdens de WENDY-retreat een Flow-sessie komt geven!

Wat is de Flow-methode precies?

‘Ik merkte dat ik vaak te onrustig was om te mediteren. Ik werk voor onze Academy veel achter de computer en noem mezelf soms een wandelend hoofd. Ging ik eerst even dansen, dan lukte het mediteren beter, ontdekte ik. Zo is de Flow-methode ontstaan, een inner-work-out waarin ik technieken gebruik van breathwork, dans, meditatie, visualisatie, pilates en technieken uit de lichaamsgerichte therapie. Tijdens een Flow-sessie maken mensen op een toegankelijke manier, met lekkere muziek, kennis met lichaamsgericht werk. Veel spanningen slaan we op in ons lichaam en een Flow-sessie kan een emotionele ontlading geven. We beginnen met 20 minuten bewegen en ademhalingsoefeningen doen, om daarna tien minuten te mediteren. Vaak krijg ik na een Flow-sessie terug dat mensen zich er niet bewust van zijn dat ze zo vast zitten in hun lichaam. We leven in een wereld waarin we altijd maar door moeten en niet luisteren naar ons lichaam, met alle gevolgen van dien; denk aan het hoge aantal burn-outs.’

Wat is jouw band met Ibiza?

‘Michael en ik hebben vijf jaar op Ibiza gewoond, inmiddels wonen we elders in Spanje. Als ik op een strandje zit en de zon schijnt, heb ik eigenlijk niks anders meer nodig. In Spanje wonen heeft mijn levensgeluk echt verhoogd. De goede temperaturen doen veel met je systeem en door het mooie weer en de natuur voel ik me energieker, en dat heeft op alles invloed. Mensen zien Ibiza als een partyeiland, maar het heeft ook een waanzinnige natuur. Het eiland geeft rust, maar is ook exciting. Er woont een mooie mengelmoes van mensen en je kunt er alles vinden op één plek. Ik kom dus graag weer even terug voor de retreat.’

Wat is jouw rol binnen de Mastermind Academy?

‘Michael en ik zijn het bedrijf samen gestart. Michael is meer het gezicht, terwijl ik alles aan de achterkant organiseer: de marketing en de creatie van onze onlineprogramma’s en live-events. Michael en ik ontmoetten elkaar in Barcelona, waar hij toen woonde op zijn boot. Samen hebben we veel gezeild. De Mastermind Academy is ontstaan vanuit de vraag waarom we als kind op school geen les krijgen in wijsheid. Over hoe je gedachten werken, hoe je lichaam en je geest samenwerken, hoe je goed ademhaalt. We hebben niet geleerd om bewust te leven en moeten de weg van mens worden zelf vinden. Zelf had ik die lessen als kind graag gekregen. Ik was vaak ziek en had last van spanningen, en ik ademde bijvoorbeeld helemaal verkeerd. Ik had een emotioneel afwezige vader en mijn copingstrategie was: een lief meisje zijn en niet lastig doen. Pas later verdiepte ik me in persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe mooi is het als je die lessen als kind al kunt meekrijgen.’

Beeld: Linda Hemmes

CindyExtrafoto1 Cindy Koeman geeft tijdens de WENDY-retreat een fijne Flow-sessie: 'Het geeft een emotionele ontlading'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF