fbpx

Juliette Somers woont op Ibiza en neemt je tijdens de WENDY-retreat mee voor de mooiste wandelingen: ‘We ontdekken het pure Ibiza’

Juliette Somers neemt je tijdens de retreat mee voor de mooiste wandelingen naar onbekende plekken. Ze woont sinds 2014 op Ibiza, waar ze met haar bedrijf About Summer Ibiza bruiloften organiseert en mediaproducties begeleidt. Ook schreef ze de reisgids van time to momo over Ibiza.

Hoe ben je op Ibiza terechtgekomen?

‘In Nederland werkte ik aan zakelijke evenementen en stond mijn leven een beetje op repeat. Na een vakantie op Ibiza besloten mijn partner en ik naar Ibiza te vertrekken. We verhuurden ons huis en dachten: we zijn jong en hebben alle vrijheid; waarom zouden we het niet proberen? We zijn nooit meer teruggegaan. Mijn twee kinderen zijn hier geboren en ik vind Ibiza een heerlijk eiland om te wonen en werken. Ik kom op plekken waar ik toen ik nog op kantoor werkte niet van durfde te dromen. Toen ik hier net woonde, was het mijn missie om elk weekend andere plekken te ontdekken. Ibiza is zo veel groener dan veel mensen denken, met een mooi binnenland en heel veel geheime baaitjes.’

Je bent een echte hiker en organiseert tijdens de retreat de wandelingen.

‘Ik wandel heel graag en Ibiza is een fantastisch wandeleiland. Toen mijn kinderen nog klein waren, deed ik ze in de draagzak en zo maakten we lange wandelingen. Nu ik hier acht jaar woon, ontdek ik nog steeds nieuwe routes en al wandelend kom je op plekken waar het zelfs in het hoogseizoen rustig is. Soms zie ik een route van anderen op social media, soms ontdek ik ze zelf via bijvoorbeeld Google Maps. Zo maakte ik laatst de wandeling naar Portinatx. Je loopt dan vijftig minuten door het bos en eindigt in een paradijselijk baaitje.’

 Je kent alle plekken op het eiland?

‘Ik durf te zeggen dat ik zeker 95 procent van alle strandjes ken. Voor mijn werk ben ik altijd op zoek naar bijzondere locaties en ik ga graag op ontdekkingstocht. Ik vind het leuk om mijn plekken en het onbekende Ibiza met anderen te delen en ik ga de mensen van de retreat meenemen naar bijzondere plekken. Ibiza kent veel geheime plekken, maar je vindt ze niet gemakkelijk en moet echt de weg kennen. Zo ken ik een geheime grot en een wandeling die eindigt in een tunnel door de rotsen die je naar de zee brengt. Ook heel bijzonder is “Stonehenge”, een zonnewijzer van stenen kolossen midden in de natuur. Een geweldige plek om naartoe te wandelen en yoga of meditatie te doen.’

Voorlopig blijf je wel op Ibiza wonen?

‘Zeker, ik kom nog amper in Nederland. We wonen in een oude finca in het achterland bij San José, omringd door boeren en geiten. Zelfs in de drukke zomer merken we bij ons huis niets van het toerisme. Ibiza vind ik een fantastische plek om mijn kinderen te laten opgroeien en je kunt hier negen maanden per jaar buiten leven. In het weekend zoek je gemakkelijk het vakantiegevoel op; ik heb zelfs geen behoefte meer om op vakantie te gaan. Mijn kinderen zijn geboren in een Spaans ziekenhuis en gaan naar de Spaanse school. We zijn hier helemaal thuis.’

Kijk ook op de site van Juliette.

JulietteExtrafoto1 Juliette Somers woont op Ibiza en neemt je tijdens de WENDY-retreat mee voor de mooiste wandelingen: 'We ontdekken het pure Ibiza'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF