fbpx

Wendy wist het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gisteren te veilen voor 65.000 euro!

Traditiegetrouw is weer het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild op de Scheveningse visafslag. Degene die het bedrag dit jaar omhoog probeerde te jagen? Wendy van Dijk! Want de opbrengst gaat dit jaar naar stichting Make-A-Wish Nederland, waarvan Wendy ambassadrice is. 

Een mooi bedrag heeft ze er zeker uit weten te slepen, maar daar moest ze zich wel flink voor inzetten. Zelfs een kus op de wang van één van de bieders werd niet geschuwd. Alles voor het goede doel!

Opbrengst eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2017

Waar de teller een hele poos op 45.000 euro bleef steken, kwam er last minute ineens nog een prachtig bod van 65.000 euro. De gelukkige kopers van het eerste vaatje? Een groep jonge ondernemers uit Veenendaal met de naam ‘Heeren van de Vis’.

Wish-on-Wheels

Met de opbrengst wil stichting Make-A-Wish een eigen lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: ‘Wish-on-Wheels’. Een speciale bus die is uitgerust met allerlei materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. De bus is bedoeld om de wensen van kinderen, jonger dan drie jaar en met een levensbedreigende ziekte, te vervullen. ‘Met de bus gaan we voorzien in de behoeften van kinderen die verstandelijk beperkt zijn en daardoor moeilijk van huis kunnen’, vertelt Make-A-Wish directeur Hanneke Verburg.

Nieuwe haring

De nieuwe haring werd weer door een panel van kenners onder leiding van Peter Koelewijn (haringexpert en docent SVO vakopleiding food). Het proefpanel was unaniem heel enthousiast over de kwaliteit. Vanaf woensdag is de Hollandse Nieuwe weer overal in ons land te koop.

Lees ook: Waarom haring super gezond voor je is

Hollandse Nieuwe Keuren Wendy wist het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gisteren te veilen voor 65.000 euro!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF