fbpx

Wendy visagiste Gwendolyn over make-up voor een zwoele zomerdag

Ze weet alle in’s en out’s op het gebied van make-up, ze is de vaste visagiste van onze eigen Wendy, geef haar een paar kwasten en een aantal make-up producten en Gwendolyn maakt de mooiste make-up looks. Zo heeft ze onder andere Anna Nooshin, Winston Gerschtanowitz, Lieke van Lexmond en Kim Feenstra al voorzien van een likje make-up.

De WENDY redactie zit met een aantal brandende vragen over make-up op een zwoele zomerdag. Want welke producten kun je beter wel of niet gebruiken? Gwen geeft ons advies!

1) De basis is belangrijk

De basis in een make-up look is erg belangrijk. Wat is volgens jou de perfecte basis voor een warme zomerdag?

Gwendolyn: Ga je make-up aanbrengen? Dan is een goede basis erg belangrijk! Hydrateer je huid goed en gebruik producten zoals een primer en long-wear foundation om de hele dag plezier van je make-up te hebben. Ook is het heel belangrijk dat je je huid beschermt, dus zorg ervoor dat er een SPF in je basis zit en het liefst zo hoog mogelijk. Gebruik ook niet teveel, less is more.

2) SPF is het sleutelwoord

W: Wat is het ultieme product om te gebruiken voor een zwoele zomerdag?

G: Het ultieme product voor een zwoele zomerdag? Gebruik producten met SPF, dit beschermt je huid.

3) Zeg doei tegen vlekkende make-up in de zomer

W: In de zomer hebben we vaak te maken met make-up dat snel vlekt. Zo ook eyeliner. Hoe zorgen we ervoor dat onze eyeliner de hele dag goed blijft zitten?

G: Vlekkende make-up is vervelend en al helemaal je eyeliner. Heb je net je best gedaan voor een mooi lijntje boven je oog, gaat het vlekken! Gelukkig is er wel iets tegen te doen. Zo kan je eerst een eye primer/base aanbrengen en als laatste pas je eyeliner. Of heel simpel: gebruik gewoon een waterproof eyeliner!

4) De ultieme tip

W: Bestaat er een ultieme tip om je make-up er zo lang mogelijk op te laten zitten?

G: Is je make-up look helemaal af? Je kan nadat je je make-up hebt gedaan het geheel fixeren met een spray. Zelf gebruik ik vaak de Fix+ van MAC Cosmetics.

5) Deze kleuren zien we in de zomer terug

W: De zon heeft de laatste tijd best veel van zich laten zien. Wij kunnen niet wachten totdat de zomer is aangebroken. Maar welke make-up kleuren zien we deze zomer eigenlijk terug?

G: Deze zomer gaan we veel frisse kleuren terugzien. Ook worden de kleuren in een make-up look zacht gebruikt. Dit is bijvoorbeeld een waas van oogschaduw op het oog of een zachte waas van een felle kleur lipstick op de lip. En natuurlijk zien we komend seizoen ook de natural bronze en glowy make-up looks terug.

6) Waterproof

W: Afgelopen week konden we eindelijk onze bikini weer aan. We nemen graag een duik in het zwembad.  Welke waterproof mascara raad je ons aan?

G: Voor mij werkt Lancome Hypnose Waterproof erg goed, maar ik gebruik voor mijn werk ook de Lash Genius van Anastasia. Dit is een transparante waterproof mascara die je over je eigen mascara aanbrengt.

7) De gezonde glow

W: Ken je dat? Een make-up look waarvan het lijkt alsof je op vakantie bent geweest, maar dat niet het geval is? Hoe zorgen we ervoor dat we die ‘gezonde glow’ op ons gezicht krijgen door middel van make-up? 
G: Ik hou van een glow!! Je hebt tegenwoordig al heel veel primers waar glans in zit zoals de Foundation Primer Radiance van Laura Mercier, de Wonderglow van Charlotte Tilbury of Prep+Prime Natural Radiance van MAC Cosmetics. Er zijn ook veel tinted moisturizer waar glans in zit en waar je een mooie glow van krijgt. Je zou een liquid highlighter kunnen mengen met je foundation. Maar je kan ook een liquid of creme highlighter aanbrengen op de desbetreffende plekjes. Er is zoveel keus!!! Maar zorg ervoor dat je niet teveel glans gebruikt zodat je er niet glimmend of zweterig uit gaat zien.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF