fbpx

Wendy vertelt hoe zij gebruik maakt van manifesteren en welk voorbeeld zij daarin kreeg van haar vader

Manifesteer je eigen leven. Het is het thema van onze nieuwe voorjaarsspecial die nu in de winkel ligt en ook Wendy zelf heeft altijd gebruik gemaakt van manifesteren om haar doelen ze bereiken. Ze vertelt hoe en hoe haar vader hiervoor haar grootste inspiratiebron was.

Manifesteren! Ik geloof daarin. Sterker nog, ik doe niet anders. Ik denk veel en beeldend, en van jongs af aan visualiseer ik wat ik wil gaan doen of wat ik wil bereiken. Ik kan dan een enorme levenskracht voelen, waardoor ik weet dat het een goede gedachte is; het pad dat ik moet volgen. Dat proces kost tijd, maar begint bij een onderbuikgevoel/intuïtie. Daar worstel ik me een tijdje doorheen en op een zeker moment sta ik op een ‘kruispunt’. Ik weet dan dat er een keuze gemaakt moet worden die de rest van een volgend pad opent. Dat is altijd het lastigste moment. Je weet immers niet zeker of het de ‘juiste’ keuze is. ‘A real decision is measured by the fact that you’ve taken a new action. If there’s no action, you haven’t truly decided,’ zei Tony Robbins al.

De kracht of vastberadenheid die ik dan voel, geeft me vertrouwen en dat vertrouwen is weer opgebouwd uit het verleden. Veel vallen en opstaan. Ik heb vele hoogtes gekend, maar ook vele dieptes.

Zo zat ik er al een tijdje zwaar doorheen en kon alleen maar huilen, toen ik een goede vriendin aan de lijn had. Uiteindelijk was het even stil en zei ze heel droog: ‘Ja schat, maar het wordt nooit zo donker of het wordt weer licht.’ Ik moest even nadenken over wat ze nou precies zei, maar daarna verscheen er meteen een enorme glimlach op mijn gezicht, want ik vond het lief en grappig tegelijk. En in de meeste gevallen zo waar!

Toch denk ik dat levenskracht en de manier waarop je met tegenslagen omgaat ook in je DNA zit. Als ik kijk naar mijn ouders, dan heb ik van beiden een portie positief DNA meegekregen. ‘Een echte Van Dijk geeft nooit op,’ was ons levensmotto, dus discipline en doorzettingsvermogen waren belangrijk. Als kind herinner ik me een zware periode van mijn vader. Ik denk dat hij begin veertig geweest moet zijn. Als kind sta je niet stil bij de zorgen van je ouders, of je bent je er niet van bewust omdat ze ze waarschijnlijk goed verborgen houden. Maar het beeld van mijn vader – moe en uitgeteld op de bank – zie ik nog altijd voor me.

‘Overspannen’, ‘problemen met zijn baas’, ‘teleurgesteld in collega’s en vrienden’ waren toen voor mij slechts woorden, maar nu begrijp ik ze als geen ander. Toch was dat diepe dal nodig voor hem om zijn echte droom waar te maken en dat was op de markt staan als marktkoopman! Zo’n droom bereik je niet zomaar en zeker niet als je op 13-jarige leeftijd al in een fabriek moest gaan werken en niet verder mocht leren.

Hij moest dus naar een avondopleiding om zijn vergunning voor ambulante handel te halen. Hij zette zijn schroom opzij en dapper als hij was, zette mijn vader zijn eerste stap naar zijn droom. Het was allesbehalve makkelijk, maar hij slaagde! Daarnaast werkte hij inmiddels bij een vriend op de markt om de kneepjes van het vak te leren en toen besloot hij de stoute schoenen aan te trekken. Je verovert alleen niet zomaar een plek op de markt. Je komt op een wachtlijst en dat kan heel lang duren. Elke ochtend reed hij met een volgeladen bus naar een stad en liet de marktbaas weten dat als iemand verhinderd was en er een plek vrijkwam, hij klaarstond om in te springen. Eerst vonden ze hem vooral opdringerig en raar, maar al snel won hij de sympathie en het respect. Stukje bij beetje veroverde hij alle plekjes in Nederland en hebben we heel wat jaren op de markt gestaan met spijkerbroeken (Jaap’s Broekenhoek) en later met dameskleding.

Trots ben ik op hem! Nog altijd zo trots. Hij heeft mij meegegeven en laten zien dat als je ergens in gelooft, je ervoor moet gaan. Ik geef dat ook weer door aan mijn kinderen. Live your biggest dream!

In deze editie lees je veel verhalen en tips die inspireren om in je kracht te komen en je eigen leven te manifesteren. Hopelijk kunnen de levenslessen en tips die we delen jou helpen om ook je eigen geluk te creëren.

Liefs,

Wendy

WENDY Voorjaarsspecial over de kracht van manifesteren

De nieuwe voorjaarsspecial van WENDY ligt nu in de winkel. In de special lees je veel verhalen over het manifesteren van je eigen leven en het vinden van je levenskracht. In een vierluik vertellen Maxime Meiland, Kim Kötter, Halina Reijn en de zussen Anne en Esther Vedder over hun weg naar geluk en succes. Ook waren we thuis bij Frans en Mariska Bauer in Fijnaart, voor wie het heftige tijden zijn na het herseninfarct van Mariska. Hoe ze daarmee omgaan en waar ze hun levenskracht vandaan halen vertellen ze in een uitgebreid en openhartig interview. Ook maakten we een binnenkijker in het boshuis van Charlotte Labee, geven we veel tips die kunnen helpen om in je kracht te komen en vertellen we alle ins en outs over intermittent fasting.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF