fbpx

Wendy van Dijk over haar liefde voor eilanden: ‘De vrijheid die ik voel op Ibiza is en blijft uniek’

Naast Ibiza zijn er nog meer eilanden waar Wendy van Dijk zelf mooie herinneringen aan heeft. Curaçao, Bonaire, Capri en zeker ook ons eigen Texel. Vandaar het thema van onze nieuwe zomerspecial: Zomer op een eiland. Lees wat eilandliefde voor Wendy betekent.

Ik ben elk jaar op een eiland te vinden. En het zal inmiddels geen geheim meer zijn: mijn favoriete eiland is Ibiza. De vrijheid die ik voel zodra ik een voet op het eiland zet, is en blijft uniek. Er blijft ook zo veel te zien, ontdekken en beleven.

Magisch Es Vedra

Een van de hoogtepunten is toch wel de magische rots Es Vedra. Die blijft me elke keer ontroeren, als we eromheen varen met onze boot of als we er naar de zonsondergang gaan kijken. Es Vedra is een beschermd natuurgebied, met een zwaar magnetisch veld. Het is zelfs de derde meest magnetische plek op aarde. Velen reizen elk jaar naar Ibiza om bij Es Vedra te mediteren en hopen op een bijzondere ervaring. Ikzelf voelde ooit enorm de drang om in het zand voor de rots te poseren. Iets wat toch een beetje atypisch was, want we hadden inmiddels genoeg foto’s verzameld met Es Vedra op de achtergrond. Later bleek ik niet alleen op die foto te staan: ik was op dat moment ruim tien weken zwanger van onze dochter Lizzy Vedra van Dijk. Je begrijpt de herkomst van haar tweede naam.

Yoga retraites

Inmiddels hebben we een aantal yogaretraites georganiseerd in het prachtige noorden van Ibiza, in San Miguel – voor mij echt een droom die is uitgekomen. We ontvangen telkens zo’n twintig dames die vol overgave ons programma tegemoet treden. Onze Judith geeft twee keer per dag yoga en/of meditatie op prachtige plekken, we organiseren uitdagende wandelingen met geweldige uitzichten en je krijgt handvatten van psycholoog Barbara Nanninga over hoe je een positieve mindset ontwikkelt en oude patronen doorbreekt. Dokter Nora Hendriks vertelt je alles over hormonale klachten en wat je daartegen kunt doen en Cindy Koeman zorgt voor een heerlijke flowsessie. Naast Ibiza zijn we nu retraites in Portugal en Griekenland aan het uitzetten, dus houd onze website Wendyonline.nl in de gaten als je jezelf zo’n weekje weg gunt.

Net als in de film

Naast Ibiza zijn er nog wat eilanden waar ik mooie herinneringen aan heb. Ten eerste Capri, echt de meest romantische plek waar ik ooit ben geweest. Het lijkt wel alsof je op een filmset bent beland. De bijzondere taxi’s die je de berg op brengen, de heerlijke restaurantjes, leuke winkeltjes. Een absolute must is rond het eiland varen met een bootje. We hebben er met de hele familie de 50ste verjaardag van mijn man gevierd en dat was echt onvergetelijk.

Curaçao en Bonaire

Curaçao heeft ook een speciaal plekje in mijn hart verworven. Ik kwam er vaak voor mijn programma Hart In Aktie. Om hulp te bieden aan organisaties of scholen die spullen nodig hadden, maar ook voor de persoonlijke verhalen. Behalve voor mijn werk, ging ik er ook graag op vakantie. Zeker rond de koude wintermaanden in Nederland. Dan genoten we enorm van het heerlijke tropische weer met altijd dat warme briesje, de prachtige, witte stranden en heldere azuurblauwe zee. Tijdens de laatste vakantie ging Lizzy zelfs zwemmen met paarden met de organisatie Pippi’s Opvang. Bijzonder wat zij doen: ze redden verwaarloosde dieren op het eiland. Twee jaar geleden ging ik met een vriendin naar Bonaire, de eerste keer in dertien jaar dat mama alleen met een vriendin een weekje wegging. En Bonaire was daar perfect voor. Curaçao is echt een eiland voor een gezinsvakantie en de stranden zijn heerlijk met kleine kinderen, terwijl Bonaire met zijn surfstranden wat meer voor de ‘groten’ is.

Texel

Het blijft altijd bijzonder om op een eiland te zijn. Het eerste eiland waar ik als kind kwam was Texel, tijdens de introductieweek van de middelbare school. Een groot avontuur en ook later kwam ik nog vaak op het Waddeneiland, omdat Erland er altijd draaide op het dance-event SunBeats. We maakten er dan meteen een gezinsuitje van, want onze eigen Waddeneilanden zijn ook zo prachtig en je kunt er heerlijk lange fietstochten maken door de duinen.

Ik hou van reizen. Het geeft me nieuwe energie en ik kijk er altijd enorm naar uit. In onze zomereditie vind je volop inspiratie voor jouw zomer op een eiland, geniet ervan!

Zomerspecial van WENDY 

De nieuwe extra dikke zomerspecial van WENDY met als thema ‘Zomer op een eiland’ ligt nu in de winkel.  Een feestje om te maken en een feest om te lezen! We waren op de mooiste Nederlandse eilanden voor eilandinterviews met Noortje Herlaar, Edsilia Rombley en Tooske Ragas, reisden af naar Mallorca om binnenkijkers te maken bij Michael en Cindy Pilarczyk en drie andere Nederlanders die op Mallorca wonen en verzamelden de beste eilandtips voor de mooiste eilanden, met onder andere tips voor Curaçao, Kos en Bonaire. Natuurlijk ontbreekt ook Wendy‘s lievelingseiland Ibiza niet in dit zomernummer. Daarbij geven we een gratis cursus Spaans weg zodat je deze zomer uit de voeten kunt op je Spaanse eiland, schreef bestsellerauteur Marion Pauw een zinderend zomerverhaal over seks na je vijftigste en vind je in dit nummer de grote zomerhoroscoop. Je koopt de nieuwe zomerspecial van WENDY vanaf nu in de winkel of in onze online shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF