fbpx

Wendy van Dijk over haar eerste special: ‘Zo belangrijk om je eigen pad te volgen’

Vanaf vandaag ligt de eerste special van Wendy in de winkels. We delen het voorwoord van Wendy van Dijk zelf uit de special, waarin ze uitlegt waarom ze met haar special mensen graag wil inspireren om in hun kracht te komen.

Afgelopen zomer was ik op Ibiza. Zoals jullie weten kom ik daar graag; het eiland heeft voor mij iets magisch, vooral Es Vedrà, het kleine rotseilandje pal voor de kust. Ik heb mijn dochter niet voor niets naar deze plek vernoemd, Lizzy Vedra is haar volledige naam. Elke keer als ik bij Es Vedrà ben, doet die plek iets met me. Afgelopen zomer, toen we aan het varen waren en deze prachtige rots steeds dichterbij kwam, stroomden de tranen spontaan over mijn wangen. Echt bizar, de energie die van de rots afstraalt voelt voor mij als thuiskomen. Omdat hij weet hoe bijzonder Es Vedrà voor mij is, dook Erland afgelopen zomer een klein stukje rots voor me op, dat nu bij mij thuis in Nederland op mijn nachtkastje staat. Een prachtig aandenken, dat ik koester.

Het is al even geleden dat de laatste reguliere WENDY uitkwam en ik ben heel blij dat we nu verdergaan met mooie specials. Ook voor mij is het leven soms een zoektocht en ik had er behoefte aan om terug te keren naar de kern: wat drijft mij bij het maken van een blad en een online platform? Wat wil ik delen met mensen? Vandaar dat we een special maakten over spiritualiteit, met heel veel artikelen die je kunnen helpen bij de zoektocht naar jezelf. Misschien heeft het te maken met de levensfase waar ik mij nu zelf in bevind. Het leven holt maar door, maar uiteindelijk is het het belangrijkste om bij jezelf te blijven en te kiezen voor wat jou echt gelukkig maakt. Ongeacht wat anderen misschien van je verwachten. Je leeft maar één keer, het leven is geen generale repetitie, en het is zo belangrijk om je eigen pad te volgen en de rust en liefde in jezelf te vinden en te behouden. We komen allemaal hobbels tegen op onze weg en het gaat erom hoe je de moeilijkheden weer overwint en er misschien zelfs sterker van wordt. Vandaar dat ik de titel Kom in je kracht heel toepasselijk vind. Want dat wens ik iedereen toe: dat je blij bent met jezelf en je energiek en krachtig voelt.

Op mijn eigen spirituele pad heb ik veel geleerd van meesters als Deepak Chopra en Eckhart Tolle. De 7 spirituele wetten van succesvan Deepak Chopra en De kracht van het NU van Eckhart Tolle zijn voor mij echte lifelines en elke keer als ik er weer een stukje in lees, doe ik nieuwe inzichten op. Door Eckhart Tolle leerde ik bijvoorbeeld anders om te gaan met mijn continue gedachtestroom. We kunnen ons zorgen maken over de toekomst of malen over het verleden; eigenlijk zijn we een soort van verslaafd aan onze gedachten. Tolle laat je ontdekken dat je niet je gedachten bent en hoe je vrede kunt vinden in het nu.

Ook yoga en elke vorm van bewegen is voor mij een must. Vroeger was ik niet in staat om anderhalf uur stil te zitten en me te concentreren, yoga heeft me vooral geleerd te focussen, waardoor ik lekkerder in mijn vel zit en in het dagelijkse leven veel beter met moeilijke situaties kan omgaan. Ook helpt het me enorm bij mijn werk. Als ik een zware liveshow voor de boeg heb, doe ik van tevoren altijd yogaoefeningen, of ga ik een stuk wandelen of fietsen. Dat geeft me focus en energie.

In de special lees je veel verhalen van bekende en onbekende mensen die kozen voor een spiritueler pad in hun leven. Vaak is er een heftige gebeurtenis nodig om eindelijk te durven kiezen voor dat pad. Anouk Smulders en Giel Beelen kregen bijvoorbeeld te maken met ziekte en het verlies van dierbaren, waardoor hun behoefte aan rust en zingeving groeide. Eigenlijk betekent kiezen voor het spirituele dat je de rust vindt in jezelf en je minder laat leiden door prikkels van buitenaf. Isa Hoes en Medina Schuurman vertellen daar ook mooi over in het interview dat we met hen hadden. En Fien Vermeulen schreef een te grappige column over haar spirituele awakening.

Ik hoop dat deze special je kan inspireren en je helpt om in je kracht te komen!

De eerste special van Wendy is nu te koop in de winkel of te bestellen via onze site.

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF