fbpx

Wendy over haar nieuwe programma ‘This Time Next Year: ‘Een spannend, maar vooral emotioneel programma’

In This Time Next Year volgt Wendy in het eerste seizoen 35 deelnemers die allemaal een andere doel voor ogen hebben. Zoals nooit meer stotteren, een ziekte overwinnen of liever als vrouw door het leven gaan. In This Time Next Year praat Wendy met de deelnemers over wat hun doelen zijn, en een jaar later gaat de deur weer open en kunnen wij hiervan het resultaat zien. Zo zie je iemand in een paar seconden een jaar veder gaan. We hopen natuurlijk dat iedereen zijn doel met vlag en wimpel heeft behaald. Wendy vertelt alles over haar nieuwe programma!

Een programma dat dicht bij Wendy staat in het thema van ‘geluk’

Waarom wilde je graag aan dit programma meewerken?

‘Erland had het programma gezien in Engeland en vervolgens was het ook in meerdere landen al op TV te zien. ‘Dit is echt een programma voor jou Wendy! Kijk er eens naar’ zei hij. Terwijl ik naar het programma keek dacht ik: Ja dat is leuk! Hier zou ik dolgraag aan mee willen werken.’

Wat is voor gevoel wekt This Time Next Year bij jou op?

‘Ik vind het bijzonder om mensen te inspireren en ze een laatste zetje te geven om hun eigen doelen te verwezenlijken. Dan kunnen ze actie ondernemen om hun droom werkelijkheid te maken. En daarnaast natuurlijk kijken of dat dan ook gelukt is.

In de allereerste uitzending is Romaike (een van de deelnemers) die MS heeft naar Moskou gegaan. Door middel van stamcellen terug te plaatsen in haar lichaam is daar een methode ontwikkeld om deze zenuwziekte stop te zetten. Deze behandeling is in Nederland helaas nog niet toegestaan.

Romaike zei tegen mij: ‘ In Nederland doen ze het niet omdat ze het verloop niet kunnen garanderen, maar ik heb geen verloop. Als het zo hard achteruit gaat en ik daardoor mijn dochtertje achterlaat, is elke kans die ik heb om MS stop te zetten er één.’

En dat heeft ze gedaan. Haar doel was vooral om lopend door de deur te kunnen. Toen ik haar ontmoette zat ze al in een rolstoel. Dan kun je je zo voorstellen dat het onwijs spannend is om te zien of ze haar doel na een jaar ook werkelijk behaald heeft.’

Is er een doel dat je zou willen halen als je zelf meedeed aan This Time Next Year?

‘Jazeker! Mijn This Time Next Year is meedoen aan de marathon van Chicago. Ik ben er nu al bijna een jaar voor aan het trainen en 7 oktober is het dan eindelijk zo ver. Natuurlijk heb ik nog geen idee of ik het ga halen. Ik denk nu nog steeds dat het mij niet zal lukken, omdat ik het me niet kan voorstellen. Maar het zou toch fantastisch zijn! De marathon neem het echt serieus. Het is toch 42, 5 kilometer en dit doel heb ik ook gesteld voor stichting Semmy. Daar ga ik voor!’

Heb je weleens gedacht dat het gestelde doel van een deelnemer niet haalbaar zou zijn?
‘Dat was soms wel lastig in te schatten ja… er zat bijvoorbeeld een ultrarun in. Een ultrarun is een run met een afstand van 230 of 260 km en dat is niet niks! Ik dacht bij voorbaat al: ‘Dat is toch onmenselijk.’ En in de eerste aflevering was er een man die de stunt van Jeanne-Claude van Damme wilde doen. Tussen twee vrachtwagen in zou hij dan een split moeten maken. Nou, succes!’

Voor zulk soort dingen wordt er ook echt een jaar getraind. Voor mij blijft het elke keer net zo spannend. Weet je waarom? Ik weet dus zelf ook niet of ze hun gestelde doelen ook echt behaald hebben. Wanneer de deuren na een jaar weer opengaan zie ik ze pas weer terug. Dat is zo bijzonder! Mijn reactie is net zoals die van de kijker.’

Wendy Magazine gaat over een zoektocht naar geluk. Hoe weerspiegelt het geluk zich in het programma?

‘Ik denk dat het vooral is dat mensen zo’n programma erg prettig vinden. Eigenlijk sta je alleen stil bij je leven met bijvoorbeeld oud en nieuw. Het nieuwe jaar begint en dat komt met goede voornemens. Dit is het moment dat je jezelf doelen gaat stellen.

Je ziet gewoon, zeker met dit programma, wat mensen allemaal voor elkaar kunnen krijgen in een jaar. Dingen die zij zelf ook niet voor mogelijk hadden gehouden. Daarom is het denk ik zo leuk en motiverend voor de kijkers thuis en hoop ik dat zij af en toe ook nog meer de uitdaging gaan opzoeken!’

‘Doelen zijn altijd positieve dingen, blijf jezelf uitdagen en ga het vaker aan dan alleen met oud en nieuw!’ – Wendy van Dijk

Een spannend, maar vooral heel emotioneel programma. ” Eerlijke Tv ” zoals Wendy het zelf benoemde. This Time Next Year is vanaf vandaag elke donderdag te zien om 20:30 op RTL 4.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF