fbpx

Flashback Friday: Wendy ontmoet Deepak Chopra

Het is Wendy’s favoriete boek aller tijden: ‘De zeven spirituele wetten van succes’. Heel bijzonder dus dat ze de schrijver, Deepak Chopra, onlangs een uur lang het hemd van het lijf mocht vragen! ‘Het hele leven is geven en ontvangen.’

Elke dag om vier uur ’s ochtends is Deepak Chopra uit de veren. De in India geboren en in Amerika wonende arts en schrijver van mega-bestsellers over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en Ayurveda, begint de dag met twee uur lang mediteren. ‘Ik zie het brein en het lichaam als één geïntegreerd systeem. Is mijn geest rustig? Dan is alles rustig.’

Wendy zit meteen op het puntje van haar stoel. Het idee om elke dag om vier uur op te moeten staan! Chopra glimlacht. ‘Voor mij is mediteren als tandenpoetsen en douchen. Het is bewezen dat als je minstens twintig minuten per dag mediteert, dat erg effectief is voor de rest van de dag. Ik doet het langer, twee uur ’s ochtends en een kwartier in de avond.’ Wendy: ‘Ik heb nog nooit aan meditatie gedaan, wel aan Bikram-yoga. Dat wil ik drie keer per week per se doen.’ Deepak: ‘Yoga is erg goed. Daarmee regel je je ademhaling en dat beïnvloedt alles in je systeem. Ik ken Bikram-yoga, ik heb het zelf gedaan en houd er erg van.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF