fbpx

Wat zegt jouw plek in het gezin over jouw relatie?

Je kunt veel zeggen over iemands persoonlijkheid aan de hand van je plek in het gezin waarin hij of zij opgroeide. Uit onderzoek blijkt dat de positie in het gezin ook invloed heeft op de kwaliteit van je relatie. 

Zo blijkt dat een relatie met twee oudste kinderen of twee jongste kinderen eerder in een scheiding eindigt dan andere stellen. Twee enig kinderen hebben de meest stabiele relatie.

Middelsten gaan goed

Professor en auteur William Cane: “Middelsten gaan eigenlijk wel goed met iedereen. Maar twee eerstgeborenen kunnen vechten over dominantie en controle, ze willen allebei de leiding hebben. De twee jongsten ruziën juist over wie de baby mag zijn in de relatie. Niemand wil in charge zijn.”

Meestal een makkie

Zijn jullie allebei een middelste kind? Over het algemeen is jullie relatie een makkie. Maar voer wel geregeld een goed gesprek over alles wat je bezighoudt. Middelsten zijn nog wel eens introvert en laten het niet altijd merken als ze niet lekker in hun vel zitten. Vraag door als iemand stiller is dan normaal.

Middelste/jongste – middelste/oudste

Omdat middelsten eigenlijk altijd goed gaan met iedereen gaat de relatie met een middelste en jongste of oudste meestal goed. Het middelste kind moet er echter wel zorgen dat het zich niet te veel aanpast aan de jongste of oudste.

Wil je meer lezen over wat je positie in het gezin zegt over je relatie? Lees het in de tweede editie van WENDY magazine

Ben jij een middelste kind? Dit zegt het over je relatie:


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF