fbpx

Wat is ‘Black Friday’ nou eigenlijk? + leuke kooptips

Lekker goedkoop je Sinterklaas- en Kerstinkopen doen? Dat kan! Het is vandaag ‘Black Friday’, wat betekent dat je tot en met ‘Cyber Monday’ (aanstaande maandag) een hoop interessante kortingen kan scoren in verschillende winkels en webshops. Veel mensen weten alleen niet precies wat de betekenis nou is van deze zwarte vrijdag en wij vertellen je er meer over: 

Gekke taferelen op Black Friday

Veel Amerikanen gaan traditiegetrouw de vrijdag na Thanksgiving uitgebreid hun inkopen doen voor de kerst. De producten in de winkels hebben op deze ‘Black Friday’ kortingen die de rest van het jaar niet meer te vinden zijn. Er staan dus ook enorme rijen voor de deuren van de winkels zodat mensen hun slag kunnen slaan. Sommige Amerikanen zetten zelfs hun auto een week van te voren voor de deur, ze kunnen dan op de vrijdag gelijk hun gekochte spullen inladen. Het komt ook vaak voor dat mensen met elkaar op de vuist gaan omdat de spullen erg snel zijn uitverkocht.

Hoe zit het in Nederland?

In 2015 werd Black Friday ook in Nederland geïntroduceerd. We zien dat steeds meer winkels mee gaan doen met dit fenomeen en dus steeds scherpere kortingen aanbieden. Soms wel 70%! We vinden de gekke taferelen die zich in Amerika plaatsvinden niet terug in Nederland. Geen lange rijen en geen gevechten aan de kassa (gelukkig). Veel van de scherpe kortingen kan je namelijk in Nederland ook online vinden.

Cyber Monday

Om de enorme stormloop naar de (fysieke) winkels te verminderen hebben ze in Amerika ‘Cyber Monday’ bedacht. Ook in Nederland is dit een ding. Cyber Monday zou hier zelfs nog beter gaan dan Black Friday. Op maandag om 00:00 zullen er de mooiste kortingsacties van start gaan. In tegenstelling tot de normale sale in Nederland, zijn deze kortingsacties er écht alleen op deze maandag in het jaar.

De leukste kooptips

Ook in de WENDY-shop zijn er verschillende mooie koopjes te vinden. Zie hier een paar producten die (ja, echt) van Black Friday t/m Cyber Monday in de aanbieding zijn:

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF