fbpx

Waarom yoga op Ibiza zo’n goed idee is

Ibiza is een paar weken geleden van oranje naar geel gekleurd gebied veranderd, dat betekent dat we er weer heen kunnen reizen. Wendy is inmiddels al heerlijk aan het genieten van het eiland. Vandaag delen wij een blog van Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi, waar zij het antwoord geeft op de vraag waarom yoga op Ibiza zo’n goed idee is en hoe het er nu allemaal aan toe gaat in Ibiza.

Wat de reisadviezen met Ibiza doen

Het is 15 augustus 2020, wanneer ik een potje jeu de boules speel omgeven door palmbomen, hangmatten en massagehuisjes. Het is een dag waar ik heel even de zorgen van 2020 vergeet. Op dat moment is Ibiza precies zeven weken open voor toeristen. Uit het niets trilt de I-watch van mijn tegenstander en verschijnt het volgende pushbericht: De Nederlandse overheid ziet Ibiza als risicogebied en kleurt Ibiza oranje. Direct stromen de tranen met 150 BPM uit mijn ogen. Dit is de mokerslag, de genadeklap voor het verloren seizoen van mijn bedrijf One Day Retreat Ibiza en met mij vele anderen. Waar maart, april, mei en juni al de prullenbak ingingen: volgen september en oktober nu ook. Niet wetende dat dit advies nog zeven maanden van kracht zou blijven. Zo onverwachts als oranje kwam, verscheen daar ineens een paar weken geleden de gele vlag. Een euforisch moment voor alle mensen die zijn gebleven, die het hebben gehaald en overeind zijn blijven staan: het seizoen is geopend en hoe.

Van winterslaap naar sprintrace

Waar ‘normaal’ gesproken de reserveringen vanaf januari geleidelijk aan binnenstromen voor de yoga Ibiza retreats en ik zo’n drie maanden heb voor april en mei uitverkopen. Lijkt het op dit moment wel alsof er een roedel aan kometen is ingeslagen. De behoefte aan yoga op Ibiza en mijn retreats is groter dan ooit. Van vandaag, morgen tot aan eind oktober: men wil boeken, zekerheid en iets om naar uit te kijken. Zonder enige voorbereiding startte ik aan mijn seizoen en ging het van duizend maal op refresh drukken in maart (ja, de inbox bleef leeg), naar ontelbaar veel ongelezen e-mails, dm’s en Facebook-berichten. Waar het voorheen voornamelijk vrouwen waren die mij wisten te vinden, zijn het nu ook steeds meer mannen en jonge meiden. De behoefte aan rust en ontspanning is groter dan ooit. Ik ben zo ontiegelijk dankbaar en straal van oor tot oor: dat ik weer dagelijks mag doen waarvoor ik hier gekomen ben. Het is zo prachtig om te zien wat de magische natuur en yoga op Ibiza met de deelnemers doet. Van tranen van blijdschap tot tranen van ontlading: er stroomt van alles. Waarbij ik er heilig van overtuigd ben dat Ibiza bijdraagt aan heling.

Hoe zit het nu met de restricties op Ibiza?

Ibiza opent meer en meer. Waar ik eerst alleen retreats mocht geven met negen deelnemers, mogen er sinds afgelopen zondag weer groepen van dertig deelnemen. Dit houdt in dat zelfs mijn grote events dit jaar door kunnen gaan, want naast de intieme half-day retreats (die ik nog steeds op 9 mensen hou), organiseer ik ook evenementen voor bedrijven of huwelijken. De terrassen zijn weer voor 100% open, zelfs de binnenruimtes gedeeltelijk weer (30% capaciteit). Ook gaat de avondklok een uur later in en geldt deze op het moment van schrijven van: 00.00 tot 06.00.

Doe iets voor de lokalen

Ben je op Ibiza of heb je plannen? Kom alsjeblieft en geef aan de lokalen. Koop bij de kleine stalletjes, supermarkten en de (hippie)markten. Huur geen auto (deze zijn nu toch belachelijk duur), maar ga met de taxi (de chauffeurs kunnen het goed gebruiken). Geef fooi, lach en wees dankbaar. Vergeet de straatmuzikanten, stranddoekenverkopers en de zwervers niet. Verplaats je eens in de schoenen van deze mensen: we bevinden ons allemaal in dezelfde storm alleen met een andere boot. Waarvan sommige helemaal geen boot hebben. Iets wat ik mij meer en meer besef. Dit is dé tijd is om vanuit selfcare ook vooral aan anderen te denken.

Lauri Berkhoudt

Afbeelding1 Waarom yoga op Ibiza zo’n goed idee isLauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze drie jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF