fbpx

Waarom je samen met je kinderen spelletjes moet doen

‘Het is maar een spelletje!’ roepen we als de gemoederen hoog oplopen bij een potje Monopoly. Maar volgens kinderpsycholoog Tischa Neve zijn die spelletjes hartstikke goed voor de dynamiek in je gezin. Deze 5 redenen geven aan waarom het goed is om met je kinderen een spelletje te doen:  

1. Kinderen leren samenwerken.

Tijdens spelletjes ben je even echt samen, ondanks de leeftijdsverschillen: de jongste zit op schoot en doet met papa mee, de oudste kan het zelf. Hiervan leren je kinderen samenwerken.

2. Kinderen leren onderhandelen.

Er worden meer vaardigheden in spelletjes gestimuleerd dan je denkt. Zo leert een kind al tijdens een spel, zoals bijv. monopoly, onderhandelen.

3.Kinderen kunnen omgaan met beurtgedrag.

Kinderen leren tijdens spelletjes op elkaar reageren en dat door en langs elkaar communiceren totaal geen nut heeft.

4. Speels rekenen en tellen.

Wanneer je kinderen op school zijn hebben ze totaal geen zin om bezig te zijn met rekenen en taal. Toch zijn ze opeens heel actief als het in een spelletje wordt verwerkt.

5. Omgaan met teleurstellingen.

Ouders vergeten weleens dat jonge kinderen nog niet goed tegen hun verlies kunnen. Laat ze dus af en toe winnen of hun eigen regels bedenken. Rond zeven à acht jaar kun je hier iets meer van verwachten.

Heb jij het Dare to Unplug-spel al?

Even los van je telefoon of scherm, van social media, appjes en mailtjes: we willen het wel, maar kunnen we het ook? WENDY daagt je uit met het Dare to Unplug spel. Een belevenis die je zo opslokt dat je vanzelf offline gaat…

Abonnee of gewoon heel nieuwsgierig naar het spel? Dan kun je het spel hier bestellen: Dare-to-Unplug

Dobbelspel Dare to UnplugWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF