fbpx

Waarom je meer aan ‘fake commuting’ zou moeten doen bij het thuiswerken

Je kent het vast wel: online vergaderen terwijl je in comfortabele kleding aan de keukentafel zit. Sinds de laatste lockdown werken we minder dagen op kantoor. Doordat we meer thuiswerken, wordt de grens met ons privéleven vervaagd. Routines voor én na het werk bestaan niet meer sinds de keukentafel ons nieuwe kantoor geworden is. Het gevolg hiervan is dat je mentaal meer belast wordt en dus gestrest raakt. ‘Fake commuting’ is een truc om de balans tussen werk en privé terug te vinden op dagen dat je thuiswerkt.

Wat is het?

Of je nu met de auto, trein of fiets naar je werk toegaat, als je onderweg bent, heb je tijd om je mentaal voor te bereiden op de werkdag. Met fake commuting kun je deze voorbereiding in scène zetten op dagen dat je thuiswerkt. Dit voorkomt dat je mentaal overbelast wordt of zelfs overspannen raakt. Doordat je bij het thuiswerken continu ‘aan’ staat, kun je namelijk snel gestrest raken. Onbewust ben je de hele dag met je werk bezig en heb je de neiging om ’s avonds over te werken. Het is dan ook belangrijk om op een standaard tijdstip te stoppen.

Als je thuiswerkt, helpt het je om iedere ochtend op hetzelfde tijdstip de deur uit te gaan en een stukje te wandelen of te fietsen. Beweging zorgt er namelijk voor dat de hersenen gedurende de dag beter functioneren. Als je na de thuiswerkdag je hoofd wil leegmaken, kun je weer een rondje te wandelen of fietsen. Je kunt óók in de auto stappen en je goede vriendin een belletje geven, maar wel handsfree natuurlijk.

Weg met de joggingsbroek!

Naast het pendelen (commuting) van en naar het werk, speelt je uiterlijk en outfit ook een grote rol bij fake commuting. Ook al werk je thuis en zal niemand tijdens de online vergadering zien welke joggingsbroek of yogapants je draagt, is het toch het beste om op een thuiswerkdag je best te doen op je uiterlijk. Het is heel verleidelijk om je vrijetijdskleding uit de kast te trekken en je make-up tas te laten liggen, maar de scheiding tussen werk en privé blijft het duidelijkst als dit niet doet. Tijd besteden aan jezelf en je uiterlijk is een vorm van zelfliefde en dit geeft zelfvertrouwen. Fatsoeneer je gezicht, trek een mooie outfit aan en je zal merken dat je krachtiger en effectiever thuis aan het werk zal gaan.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF