fbpx

Waarom een huisdier ons gelukkig maakt

Een groot deel van de mensen in Nederland heeft huisdieren. Of je nu een hond, kat, cavia of een goudvis hebt: we worden altijd weer blij wanneer we hen zien. Maar waarom maakt een huisdier ons zo gelukkig?

Actief

Als onze trouwe viervoeter kwispelend komt aanlopen, geeft hij vaak het signaal dat hij wil spelen. En dat betekent dus ook dat je lekker moet gaan bewegen. Het hebben van een huisdier (en eigenlijk specifiek een hond) maakt je een stuk actiever. Een hond moet minstens drie keer per dag uit, dus hup van de bank af en op naar het park! Een half uur lopen je hebt meteen een goede work-out gehad.

Vermindert stress 

De meeste huisdieren houden ervan om lekker geaaid te worden. En het liefst zo lang mogelijk. Maar niet alleen het huisdier wordt hier blij van. Voor mensen heeft het aaien ook veel positieve effecten. Tijdens het aaien van een huisdier komt bij mensen namelijk serotonine en oxytocine vrij. Deze hormonen hebben een kalmerende werking en zorgen ervoor dat stress wordt verminderd. Uit onderzoek blijkt dat het hebben van huisdier de kans op angsten, depressies en eenzaamheid verminderd. 

Verbinding

Een huisdier zorgt voor verbinding. Tijdens het wandelen met de hond raak je vaak snel aan de praat met een andere hondenbezitter. En de hond is meteen een goede ijsbreker, want je hebt meteen een gespreksonderwerp. Maar niet alleen een hond brengt sociale contacten met zich mee. Je kunt net zo goed een leuk gesprek hebben in de wachtkamer van de dierenarts, of in de dierenwinkel wanneer je kattenvoer haalt.

Onvoorwaardelijke liefde

Misschien wel de belangrijkste reden waarom een huisdier zo gelukkig maakt: liefde! De liefde van een huisdier is onvoorwaardelijk. Wanneer je na een drukke dag thuiskomt word je altijd warm onthaalt, en dat is goud waard!

Aanstaande vrijdag 4 oktober is het weer Dierendag. Tijd om je huisdier eens flink in het zonnetje te zetten en hem eens flink te verwennen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF