fbpx

Voorwoord Wendy & Nicolette: ‘Honden geven je zoveel extra’s’

Ieder nummer begint Wendy met een persoonlijke boodschap. Deze keer – in WENDY #31 ‘Dierenpret met Nicolette’ – vertelt ze samen met gasthoofdredacteur van dit blad, Nicolette Kluijver, over de wonderen die dieren kunnen brengen. Geheel geïnspireerd door dierendag. 

Wendy: ‘We zijn thuis dol op dieren, maar ik zag altijd vrijheidsbelemmeringen. Dan dacht ik altijd één ding: hoe doet Nicolette dat? Die heeft dezelfde baan als ik, presenteert zelfs Expeditie Robinson, woont ook buiten. Voor mij was het een houvast dat jij er ook nog zo’n beestenboel op na kon houden. Jij bent mijn inspirator. Dus nu hebben we in huize Galjaard-Van Dijk een hond en een pony, en toen we – met het oog op dierendag – verzonnen dat WENDY een superleuk dierennummer ging maken, wisten we meteen dat er maar één de gasthoofdredacteur kon zijn: jij!’

Nicolette: ‘Jaah, mijn allereerste blad. Toen ik het hoorde, zat ik zo vol ideeën dat ik met gemak iedere maand een dik tijdschrift kon vullen. Nu het klaar is, denk ik al weer: o, wat jammer dat ik “honden daten” er niet in heb gezet. Dat kan tegenwoordig: eerst ontmoeten de honden van twee vrijgezelle mensen elkaar en als dat klikt, mogen de mensen pas. Zo leuk!’

Wendy: ‘Wij hebben nu dus Binkie en Dreamy, een toypoedel en een pony. Het geeft ons leven zoveel extra’s. Terwijl, als je mij dit een tijdje geleden had gezegd, ik je voor gek had verklaard. Maar jongens: Binkie! Al ben ik een minuutje naar boven geweest, dan ontháált ze me alsof ik zes weken op vakantie was. Alsof ik haar het grootste geluk in de wereld breng. Ik herbeleef mijn jeugd, want ik heb altijd honden gehad. Musky was er in de eerste zestien jaar van mijn leven…’

https://www.instagram.com/p/B13cnMMi6PB/?utm_source=ig_web_copy_link

Nicolette: ‘Honden geven je leven zoveel extra’s. En andersom ook! Wat erg naar voren kwam in het interview dat ik met Rossana Kluivert had, was dat je op hulpgebied zoveel kunt bereiken. Je kunt de zwerfhonden helpen, maar dieren helpen ook mensen. Ik heb me verdiept in de helende werking van dieren en dat is grenzeloos. Opa Joost woont bij ons in het dorp en laatst overleed zijn hond. Nu laat hij mijn honden uit. Als een soort ruil; ik betaal zijn golfabonnement, hij zorgt voor mijn Mimi en Spot. Hij heeft als bejaarde man ineens overal weer een praatje, het dwingt hem naar buiten te gaan. Hij leeft helemaal op. Maar er is zoveel meer.

Het spinnen van katten blijkt goed te zijn voor de hersengolven bij bejaarden. Voor mensen met een posttraumatische stoornis zijn hulphonden heel goed, voor de rehabilitatie van junks spelen dieren een grote rol en er is weinig zo ontroerend als een dakloze met een hond te zien. Daar zit zoveel liefde.’

Wendy: ‘Wat ik zo mooi vind, is dat Lizzy ons gezin die liefde heeft gegeven door haar diepe wensen eerst een hond en toen een pony te willen. Zij is echt een dierenmeisje en heel erg voor het milieu. Het hele gezin geniet nu, maar het was Lizzy die met de argumenten kwam: “Dan ben ik elke dag buiten, dat is goed voor mij, het is goed voor mijn ontwikkeling, ik word er zelfstandig van en ik wil iets betekenen voor anderen.” Alle lichten zette ze op groen. Nu loopt Erland fluitend stallen schoon te maken, loop ik met kruiwagens rond, worden we “gedwongen” te genieten van de natuur en we vinden dat heerlijk.’

Nicolette: ‘Dat is precies wat dieren doen. Mij brengt het steeds weer naar de basis. Dat maakt me blij. Thuiskomen, nepwimpers af, poten in de klei, de pony, vissen, kippen, poezen, schapen en honden voeden. In dit blad staan ook echte helden als Manon, de liefste, knapste dierenarts die ik heb leren kennen van het programma In de voetsporen van dr. Pol. Och, Wendy, wat zij doet, is zo prachtig. Als ik niet in ons vak terecht was gekomen, was ik haar geworden. Dierenarts. Absoluut.’

https://www.instagram.com/p/BrIAlf8hcNA/?utm_source=ig_web_copy_link

Wendy: ‘Maar nu ben je eerst gasthoofdredacteur van een nummer dat echt Dierenpret met Nicolette is.’

Nicolette: ‘Precies, dat is ook de titel van mijn kinderboek vol versjes en rijmpjes. Eigenlijk is het met het boek net als met dit nummer: allemaal mooie tekstjes en beelden, mooie boodschapjes hoe waanzinnig de natuur is. En hoe lief dieren zijn. Echt in de sfeer van WENDY: hoe ze Nederland een stukje gelukkiger maken…’

Handtekening Wendy

 

 

 

& Nicolette

Nog geen abonnement? Klik dan hier.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF