fbpx

Vijf supertips van Goedele om jullie (nog) meer te laten genieten

Eigenlijk zou je ze overal moeten ophangen en steeds weer voor jezelf moeten opschrijven: de vijf gouden regels van Goedele Liekens om nóg blijer van elkaar te worden. Je kent ze, maar je vergeet ze net iets te vaak. Maar gelukkig, hier komen ze…

1. Leef vanuit je liefde

Daarmee bedoel ik: toon je liefde in een taal waar je partner ontvankelijk voor is. Als jij iemand bent die gemakkelijk complimenten geeft, geef ze. Als jij iemand bent die gemakkelijk iemand streelt of aait of even de hand door zijn haar haalt, doe dat. Maar houd ook rekening met wat de definitie van liefde van jouw partner is. Wees daarom open naar elkaar toe. Zeg het gewoon: ‘Schat, als je dit zegt, raakt dat me echt.’ Of: ‘Lief, als je dat doet, vind ik dat echt fijn.’ Dan weet die ander wat jij fijn vindt en spreek je altijd dezelfde taal. Dus doe, lieve lezeressen, doe! Haal die hand door elkaars haar, steek eens een briefje of een post-it met een lieve tekst stilletjes in haar tas, haal eens zomaar dat biertje voor hem. Het zijn kleine dingen met vaak grote gevolgen. En durf te zeggen waar je zelf zo van geniet.

2. Lach en wees positief

Hier word je zelf al gelukkiger van en daarmee ook jouw partner. Vooral dat samen lachen is zo belangrijk. Dus kijk met hem naar die films van Louis de Funès als jullie daarvan houden, grijp elkaar vast en probeer die foxtrot te dansen terwijl je over elkaars voeten struikelt. Durf het te doen. Neem jezelf vooral niet te serieus en focus op wat leuk is in je relatie. Haal herinneringen op die leuk zijn. Weet je nog toen? Dan komen details naar boven die appelleren aan prettige momenten die je samen hebt beleefd. Dat werkt altijd goed.

3. Wees actief en enthousiast met seks

Hierbij richt ik me even specifiek tot jullie, dames. Ik weet, we zitten in het bepalen van onze rol nog vaak in die Madonna-versus-hoer-strijd, en mij hoor je niet roepen dat je dit moet overdrijven, maar neem af en toe toch alsjeblieft wel the lead. Neem initiatief. Ga hem eens spontaan wassen terwijl hij onder de douche staat, duw of gooi hem eens op bed. En als je dat niet durft, aai of streel hem dan voorzichtig, maar raak hem in ieder geval aan. Speel eens het verlegen meisje, door met je vinger langs de rand van zijn onderbroek te gaan. Doe het stapsgewijs, het leven is geen pornofilm, maar toon wel dat je hem lekker vindt. Dat hebben mannen veel meer nodig nog dan vrouwen, dat weten jullie ook wel. Dat ze even die bevestiging krijgen dat jullie ze aantrekkelijk vinden. Je kunt ook eens een foto van je slipje sturen naar zijn telefoon, als hij op zijn werk zit. Maar als je dat allemaal niet durft, niet doen hoor, ken je grenzen. Maar zoek die soms wel op.

4. Focus op het hier en nu

Terwijl ik dit schrijf, doe ik als vanzelf mijn ogen al dicht. Dit gaat om: echt voelen. We worden zo afgeleid door drukte, we leven zo in de rush van nog zo veel te doen, dat ik zeg: nee, terug naar het voelen. Fysiek. Ruiken wat je ruikt, horen wat je hoort, zien wat je ziet. Zet maar eens dat prettige geurtje in de kamer, zet maar eens dat meditatieve muziekje op of doe een blinddoek om. Kruip in jezelf. Loslaten. Niet aan je verplichtingen denken, voel je niet schuldig. Als je seks hebt, denk dan aan de positieve invloeden die het heeft op je gezondheid en leven. Denk niet: ach, nu heb ik mijn tijd verdaan met seks, snel weer aan het werk. Nee, geniet ervan.

5. Dus begin maar gewoon aan die seks

Want de seks-responscyclus wordt juist geactiveerd als je al aan het vrijen bent. Vaak denk je misschien vooraf: ik heb geen zin. Maar als je het dan toch probeert, merk je na een tijdje dat de zin in seks rap toeneemt. We kennen ze allemaal, mensen die binnen een relatie als broer en zus leven, die zeggen: ja, prima relatie hoor. En ondertussen gebeurt er niets spannends meer. Tegen die mensen zeg ik altijd: doe het gewoon! Je moet wel met vrijen begínnen, want als je eenmaal vrijt, raak je daar vanzelf opgewonden van. Niet altijd, dat snap ik ook, maar vaak wel!

Bewaar deze vijf tips van Goedele goed en hang ze af en toe ergens op, zodat je er weer aan herinnerd wordt. Het zit hem allemaal niet in zweepjes of handboeien of te gek, te gek, te gek, nee, het is puur: mindset. Dus laat ze maar wapperen, de post-its met jouw hartjes.

Veel plezier met genieten en liefs,

GoedeleWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF