fbpx

Vier het leven! 10 tips voor meer geluk

Ons brein geeft weinig aandacht aan positief nieuws, waardoor we soms te veel somberen en het leven te weinig vieren. Terwijl er altijd wel iets te vieren valt! Gelukspsycholoog en Wendy-expert Josje Smeets, auteur van het boek Happy in 100 dagen, legt uit hoe jij ook meer geluksmomenten creëert. Pas een of meerdere van onderstaande gelukstips toe en merk dat je positiever wordt en daardoor het leven vaker zult vieren.

1 Ga sporten

Sporten is bewezen geluksbevorderaar nummer één en staat daarom met stip boven aan deze lijst! Probeer dagelijks minimaal dertig minuten lichaamsbeweging in te passen. Sport je normaal gesproken nauwelijks of niet? Neem dan kleine stapjes: begin met één keer per week een halfuur of dagelijks vijf minuten, en bouw het langzaam op.

2 Leg de lat laag

Wees minder streng voor jezelf. Leg de lat eens wat lager en heb minder verwachtingen van jezelf en van anderen. Op deze manier haal je gestelde doelen sneller en zul je meer zelfvertrouwen opbouwen.

3 Denk positief

Probeer negatieve gedachten om te draaien en te denken in uitdagingen in plaats van problemen. Je zult merken dat je na een tijdje optimistischer wordt.

4 Doe iets voor een ander

Geven en helpen maakt duurzaam gelukkig. Je kunt je opgeven als vrijwilliger in het buurtcentrum, maar ook af en toe iemand helpen met de boodschappen of het oversteken maakt niet alleen die ander, maar ook jezelf blij.

5 Probeer minder te snaaien

Laat ongezonde tussendoortjes achterwege; beperk je inname van snacks en suikers. Deze tip vind je vast en zeker de minst leuke. Toch is hij bewezen effectief. Van suikers word je namelijk moe en prikkelbaar. Mensen die gezonder eten, hebben meer energie om met moeilijke zaken om te gaan en staan daardoor optimistischer in het leven.

6 Blijf leren

Mensen die zichzelf continu uitdagen iets nieuws te leren, hebben vaker gevoelens van succes. En dat succes mag gevierd worden. Schaf dus een ukelele aan of ga aan de slag met gebarentaal. Persoonlijke groei stemt gelukkig.

7 Ga elke dag naar buiten

De natuur en daglicht stemmen ons rustig en bovendien geeft ons brein gelukshormonen vrij als we in de buitenlucht vertoeven.

8 Stop met snoozen

Pardon? Jawel, dit helpt écht. Snoozen is namelijk het eerste faalmoment van de dag. Als je daarentegen meteen je bed uitstapt wanneer de wekker gaat, vergroot dit je zelfvertrouwen en zul je positiever aan de dag beginnen.

9 Doe mindfulness, meditatie of yoga

Het leert je meer waardering te hebben voor het hier en nu. Van vijf minuten meditatie per dag kun je al baat hebben. Of start elke ochtend met een serie yogaoefeningen. Je zult merken dat dit de hele dag doorwerkt in je lichaam.

10 Las af en toe een 24 uurs-digitale detox in

Gebruik 24 uur lang geen smartphone of internet, op welke wijze dan ook. Onszelf continu vergelijken met anderen kan deprimerend zijn. Trek je dus niet te veel aan van deze opgeleukte online-levens en vier je eigen succesmomenten.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF