fbpx

Verschillende type vriendinnen

Vriendschappen

Vriendschappen zijn een belangrijk onderdeel van je levensgeluk. De kans is groot dat jij een mooie bonte verzameling aan vriendinnen hebt verzameld in je leven. Deze vriendschappen zijn allemaal uniek en waardevol. Ga eens bij jezelf na: hoeveel echte vriend(inn)en heb jij? Je 500 vrienden op Facebook zijn natuurlijk niet allemaal echte vrienden. Waarschijnlijk heb je minder echte vrienden dan je aanvankelijk dacht, want er schijnt een maximum te zitten aan het aantal vrienden dat je kunt hebben. WENDY gaat samen met s.Oliver op zoek naar de puurste vriendschappen, maar wat voor een type vriendinnen zijn er eigenlijk?

Theorie

De Britse Antropoloog Robert Dunbar heeft een theorie ontwikkeld die suggereert dat je brein maar een beperkt aantal vriendschappen ‘aan kan’. Volgens deze theorie kun je maximaal vijf beste vrienden hebben en tien goede vrienden. Samen met 35 kennissen en 100 contacten vormt dit het totaal aantal sociale contacten dat je brein kan onderhouden. Dit zijn er vast een stuk minder dan je dacht… Dat maakt ze echter niet minder bijzonder! WENDY is daarom op zoek naar deze bijzondere, pure en authentieke vriendschappen. Lees onderaan deze blog hoe je mee kunt doen en kans kunt maken op een weekend Maastricht!

[green_note title=”Wist je dat…?” text=”Bij de ontwikkeling van het So Pure parfum van s.Oliver de zoektocht naar echte, pure vriendschap en oprecht geluk een essentiële rol hebben gespeeld?” ]

Type vriendinnen

Tussen al je vriendschappen zitten veel verschillende type vriendinnen, die stuk voor stuk allemaal bijzonder zijn. Wij zijn benieuwd naar het soort type vriendinnen die je kunt hebben, dus hebben we er een aantal beschreven.

De ‘beste’ vriendin

De vriendschap die vaak de grootste rol speelt in je leven: je “beste” vriendin. Dit kunnen er natuurlijk meerdere zijn, maar vaak genoeg is het er ook maar één. Je kunt werkelijk álles met haar delen, van je geluksmomenten tot je liefdesverdriet. Jullie kunnen met z’n tweeën helemaal uit je dak gaan, maar ook gezellig op de bank een filmpje kijken onder een warme deken. Lachen, shoppen, huilen, roddelen, sporten, een drankje drinken en ga zo maar verder. Er is haast niets wat jullie niet samen kunnen doen. Én de kans is groot dat je haar ook al een flink aantal jaren kent.

De ‘jeugdvriendin’

“Zij kent mij het langst” is een vaak gehoorde uitspraak. Ze weet hoe je eruit zag tijdens de basisschool, de middelbare school en/of je opleiding, inclusief gênante kapsels, een ‘interessante’ kledingstijl met buiktruitjes (je liep gewoon voor op de trend) en natuurlijk je (gênante) exen. Eens in de zoveel tijd kijken jullie naar foto’s van vroeger en dat staat garant voor een enorme lachsessie.

De ‘ik ben altijd in voor een drankje’ vriendin

De vriendin met wie je áltijd een drankje kan nuttigen. Je kunt haar bellen als je behoefte hebt aan een gesprekspartner in combinatie met een alcoholische versnapering. Ze staat spontaan voor je deur of jullie hebben zowaar van tevoren afgesproken om te gaan borrelen. Ze heeft altijd een fles champagne bij de hand als er iets te vieren valt en de term ‘vrijmibo’ hebben jullie praktisch uitgevonden. Meestal gaan er ‘per ongeluk’ een aantal flessen wijn doorheen, hoe is dat toch mogelijk?

De ‘collegavriendin’

Je vriendin op werk, ook wel je ‘collegavriendin’. Jullie lachen op werk om de meest uiteenlopende dingen. Onzinnige zaken, zoals roddels en kattenfilmpjes, passeren regelmatig de revue in jullie whatsapp, e-mail of ander communicatiemiddel. Samenwerken gaat ook prima tussen jullie en dat is natuurlijk ook belangrijk. Het zou goed kunnen dat je misschien niet heel veel van haar weet, tijd voor een drankje na werktijd dus!

De ‘lange-afstandsvriendin’

Soms gebeurt het helaas: een goede vriendin gaat verhuizen naar een ander land.. Zo wordt de ‘lange-afstandsvriendin’ geboren. Jullie kunnen urenlang bellen. Bedankt lief internet, want hierdoor kunnen jullie heel makkelijk met elkaar in contact blijven. Zo hoeven jullie niet veel te missen van elkaars leven. Én je hebt een mooi excuus om eens op vakantie te gaan! De ‘we moeten echt vaker afspreken’ vriendin. Ook wel de ‘ hard to meet’ vriendin. Vaak een vriendin waarmee het haast onmogelijk is om af te spreken. Of zíj kan niet, of jíj kan niet. Suggereer je een paar data, vergeet ze terug te appen. Last minute afspraken lijken eigenlijk het beste te werken óf de afspraak die al twee maanden staat. Áls jullie elkaar dan eindelijk weer zien, is het als vanouds. De vriendschap is sterk genoeg, dat jullie het elkaar ook niet kwalijk nemen dat jullie elkaar niet zoveel zien. Na de afspraak zeggen jullie meestal: “We moeten echt vaker afspreken”. Meestal gebeurt dat uiteindelijk niet en dat is dan ook niet heel erg.

[green_note title=”Feitje…” text=”Je maximaal vijf beste vrienden en tien goede vrienden kunt hebben in je leven?” ]

De ‘sportvriendin’

Eigenlijk zien jullie elkaar alleen als je een strakke sportlegging en shirt (het liefst zo fel mogelijk natuurlijk) aan hebt en de druppels zweet van je hoofd vallen. Dit is de vriendin die je altijd overtuigt om toch nog even jezelf een uurtje in het zweet te werken in plaats van lui op de bank met vriendlief naar Netflix te kijken. Onder samen een drankje doen verstaan jullie het drinken van een eiwitshake en de gesprekken gaan voornamelijk over alle superfoods en gespierde mannen van de sportschool.

Facebook

Dit is maar een kleine greep uit de soorten vriendschappen die je kunt hebben. Kijk ook eens naar je Facebook vrienden, zijn dit er meer of minder dan 150? Hoeveel verschillende vrienden zitten hier tussen? Tussen je over-oud-achtertante, je buurjongen van vroeger en een account van de kat van je nichtje zitten vast veel mensen die je wel eens online spreekt, maar niet echt in ‘real-life’. Misschien eens tijd om je Facebook “op te schonen’’ en de mensen die niet belangrijk zijn in je leven te verwijderen als Facebookvriend.

Herken jij deze type vriendschappen? Is er een type die jij echt mist in dit rijtje?

Heb jij een pure vriendschap?

WENDY gaat samen met s.Oliver op zoek naar de puurste vriendschappen. Heb jij een pure vriendschap? Laat aan je vriendin(nen) weten hoe dierbaar jullie vriendschap is door hier een foto van jullie samen te delen. Het maakt niet uit of dit een vrolijke, spontane, geposeerde, gekke of ontroerende foto is, zolang het maar jullie pure vriendschap en oprechte geluk weerspiegelt. Laat ons in de beschrijving ook weten waarom deze vriendschap jou zo dierbaar is.

Doe mee en geef je op via www.wendyonline.nl/purevriendschap. Heeft jullie foto de meeste stemmen, dan win je een door s.Oliver verzorgd weekend in Maastricht!

VriendinnencampagneWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF