fbpx

Vera is paardencoach op Ibiza: ‘Mijn zwangerschap bracht me terug bij mijn oude liefde voor paarden’

Vera (33) en haar partner verhuisden tweeënhalf jaar geleden naar Ibiza. Aanvankelijk werkte ze ‘remote’ vanaf het eiland voor Nederlandse media, maar haar zwangerschap bracht haar terug bij haar oude liefde voor paarden. Nu werkt ze als paardencoach op Ibiza en geeft ze sessies op de Horse Country Club bij Santa Gertrudis.

Vera: ‘Het is lastig om het goed in woorden uit te leggen, maar je zou kunnen zeggen dat paarden een spiegel voor onze ziel kunnen zijn. Paarden zijn kuddedieren en als je in hun buurt bent, scannen ze of je eventueel van nut kunt zijn voor de groep en of ze je kunnen vertrouwen. Wij voelen de energie van anderen op zo’n anderhalve meter, paarden zijn eigenlijk hoog sensitief en voelen iemands energie al op z’n vijftien tot achttien meter.  Een paard voelt jouw energie heel sterk en kan niet anders dan daarop reageren. Ze houden geen schone schijn op en tijdens de paardencoaching die ik geef fungeert het paard als een spiegel. Stel dat iemand bijvoorbeeld graag de leiding neemt in het dagelijkse leven, maar dat doet vanuit onzekerheid; een paard zal dan voelen dat de binnenkant van diegene niet resoneert met de buitenkant en daarop reageren, bijvoorbeeld door op afstand te blijven. Zo werkt het voor die persoon misschien ook met andere mensen en als coach kan ik dan aan de hand van de paarden laten zien dat je mensen ook op een andere manier kunt benaderen. Soms kan al in een paar minuten naar boven komen wat er in iemands leven speelt en dat maakt coaching met paarden voor mij een heel waardevol. Er ontstaat een uniek samenspel tussen mens en dier dat ons veel kan vertellen.’

Prachtige plek

‘Als kind was ik echt een paardenmeisje, maar later verdwenen de paarden voor een groot deel uit mijn leven. Maar het is een liefde die altijd blijft en toen ik zwanger was groeide de behoefte om weer iets met paarden te doen. We verhuisden 2,5 jaar geleden naar Ibiza en aanvankelijk werkte ik remote voor Nederlandse opdrachtgevers, maar het de hele dag achter de computer zitten strookte niet meer met mijn gevoel en de intentie waarmee ik naar Ibiza was gekomen. Mijn baan heb ik achter me gelaten en ik heb alles even op z’n beloop gelaten om te zien of er iets anders voorbij kwam.’

1 Vera is paardencoach op Ibiza: ‘Mijn zwangerschap bracht me terug bij mijn oude liefde voor paarden’

Es Vedra

Het inzicht kwam terwijl ik paarden verzorgde op een plek met uitzicht op Es Vedra. Mijn tante was een van de eerste paardencoaches in Nederland en ik besloot een opleiding te gaan doen. Ik ben heel blij dat ik mag op de Horse Country club de paarden mag inzetten voor mijn coaching, op een prachtige plek in de natuur.’

Spiritualiteit

‘Ibiza is voor mij een mooie plek om dit werk te doen. Mijn partner kwam als baby al op het eiland – zijn oma had er al sinds de jaren zestig een huisje en hoewel we een goed leven in Nederland hadden dachten we: waarom op één plek blijven wonen als de wereld aan je voeten ligt? Het mooie van Ibiza is dat er veel mensen wonen met eenzelfde soort mindset. Mensen gaan hier op een open en vrije manier met elkaar om en je leeft hier niet zoals in Nederland van weekend naar weekend. Ik vind het mooi dat mensen hier, ondanks wat je te besteden hebt of doet, allemaal samengaan. De natuur is prachtig, maar als je wilt kun je hier ook geweldig uitgaan; in die zin leef je niet in de middle of nowhere op een eiland. Het klimaat heeft ook zeker invloed: een dag begint voor mij anders als de zon schijnt. We hebben een huisje op Cala Vadella en via een shortcut loop ik zo naar het strand.’

Hart opener

‘Een paard is een hart opener. Een tijdje geleden maakte ik een coaching mee met een groep managers. Zij waren gewend om vanuit hun ratio te handelen, maar de paarden lieten hen zien dat hart en ratio samen moeten komen. Dat zijn voor mij bijzondere momenten. Paardencoaching hoeft niet per se spiritueel te zijn. Paardencoaching gaat om persoonlijke ontwikkeling, waarin allerlei themas voorbij kunnen komen. Het is juist heel praktisch en ervaringsgericht en daarom toegankelijk voor veel verschillende mensen. Of je nu spiritueel bent of niet. Er komen bij mij zowel mensen die op het eiland wonen als toeristen; Ibiza trekt toch mensen aan die bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling. Ik geef nu ook morning retreats voor groepjes van vier waarbij mensen op een gemakkelijke manier kunnen ervaren wat een paardencoaching voor hen kan betekenen.’

Kijk voor het werk van Vera op haar site. 

3 Vera is paardencoach op Ibiza: ‘Mijn zwangerschap bracht me terug bij mijn oude liefde voor paarden’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF