fbpx

Tygo scoort met nieuw programma!

Tygo Gernandt, heeft een nieuwe serie genaamd ‘Tygo in de GHB’. Tygo was zelf ook ooit verslaaft aan de drugs en zet zich nu in om het GHB probleem in Nederland bespreekbaar te maken.  De serie is elke maandag op NPO3 om 21:20 te bekijken 

De documentaire neemt je mee in de wereld van excessief drugsgebruik. In de 4-delige serie volgt Tygo een aantal verslaafden in het Zuiden van het land en kijkt hij bij verschillende instanties mee. Zo’n 700.000 mensen keken gisteravond naar de eerste aflevering.

In de greep van GHB

“Hoe kan het dat zo’n generatie op het platteland zo in de greep is van GHB? Waarom lukt het hen niet of nauwelijks om van de GHB af te komen? Faalt de hulpverlening? Moeten we deze jongeren beschouwen als een opgegeven generatie? En als het antwoord daarop ‘ja’ is, moeten we ons daar dan bij neerleggen?” vroeg Tygo zich af.

Wakker schudden

Sahar Meradji, de maker van dit programma, hoopt met deze documentairereeks o.a. de politiek en maatschappij wakker te schudden. In de serie krijgen GHB-gebruikers een gezicht, je leert hierdoor als kijker te begrijpen waarom ze het leven leiden dat ze leiden.

Dankbaar

Tygo benadrukt dat zijn verslaving 25 jaar geleden was en wil zijn eigen ervaringen niet te veel opblazen. “Iedereen begint er altijd over, terwijl het maar een korte periode in mijn leven was. Ik ben vooral dankbaar dat ik zo’n programma mag maken en kan laten zien hoe erg het GHB-probleem in Nederland is. Je ziet de pijn in deze jongeren.”

https://www.instagram.com/p/Bqr2rW3n4ot/

Het programma gisteren gemist? Kijk het hier terug!

Bekijk hier de shoot die Tygo Gernandt vorig jaar voor de WENDY deed.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF