fbpx

Transformatiecoach Wendi deelt tips voor een gelukkiger bestaan

Waar vind jij jouw geluk? Er is een ruime keuze aan mogelijkheden beschikbaar om gelukkig te worden. Misschien duik je volop in een cursus, ervaar je even een opleving en kom je erachter dat je jouw geluksgevoelens niet kunt vasthouden. Vervolgens ga je misschien weer verder in jouw zoektocht naar geluk. Transformatiecoach Wendi ondersteunt je graag hierin.

Opgeven is een no-go, we gaan door tot aan het gaatje, want vinden zullen we het. Maar, is het waar? Ga je vinden wat je zoekt als je er te hard je best voor doet? Of maakt het ‘te hard zoeken naar geluk’ je juist ongelukkig? Voor mij persoonlijk zou het laatste gelden. Wat zouden we nu kunnen doen in dit proces om er een wat aangenamere reis van te maken? Hieronder deel ik graag mijn tips met je over het ‘fenomeen’ geluk.

Tip 1: Stel geluk niet als doel

Als je het gevoel hebt dat je het merendeel van je leven zoekt naar ‘geluk’ en het lukt je niet, ‘stop’ er dan alsjeblieft mee. Als de manier waarop je het tot nu deed voor je gewerkt zou hebben, dan had je het allang gevonden. Begrijp me niet verkeerd, het is je bestaansrecht om jezelf goed te voelen en een bevredigend leven voor jezelf te creëren. Maar de tendens van nu, is dat het lijkt alsof gelukkig zijn het doel is! We kunnen het allemaal bereiken, mits we maar dit of dat doen. Je zou zelfs de neiging kunnen hebben om te denken dat er van alles mis met je is, omdat je niet bij dat ultieme geluksgevoel kunt komen. Vergeet niet dat ‘je gelukkig voelen’ een staat van zijn is. Soms ben je het wel en soms wat minder. Het is net als schuim in je handen. Probeer daar maar eens in te knijpen om het vast te houden. Dat gaat niet. Dus, zullen we de druk eraf halen en het woord ‘geluk’ vervangen door ‘tevreden’ zijn. Voelt dit lichter voor je?

Tip 2: Verbinding met jezelf

Zoals jullie inmiddels van mij weten, heb ik het altijd over de verbinding met jezelf. Deze is zo belangrijk om met zachtheid naar jezelf te kijken. Sommigen denken pas gelukkig te zijn als ze de beste versie van zichzelf zijn, maar is dat zo? Hiermee impliceer je dat je ‘niet goed genoeg bent’ zoals je bent en dat zorgt alleen maar voor meer onrust. Is het meest dappere wat je doen kunt niet het accepteren van wie je bent met al je imperfecte kanten? Perfectie bestaat namelijk niet. Mocht je een bepaalde strengheid bespeuren richting jezelf, probeer daar dan naar te kijken. Wat mij betreft, mag je je zevenmijlspumps soms even terug in de kast zetten en wat vaker je pantoffeltjes aandoen.

Tip 3: Laat het beeld los over wat geluk inhoudt

Soms kunnen we denken: ‘Als ik dit heb bereikt, dan pas ben ik gelukkig!’ Helaas werkt het niet altijd zo in de praktijk. In wezen hang je jouw geluk op aan een door jou gecreëerd beeld wat in de toekomst ligt. Als we denken dat het geluk daar ligt en niet hier, dan creëren we vanuit een schaarste-energie en van die schaarste trekken we meer aan. Het leven is veranderlijk en jij bent veranderlijk. Het is soms zeer verhelderend dat het geluk wat we denken te vinden als we zijn waar we willen zijn, toch anders wordt ervaren. Elke ervaring brengt je steeds dichter bij jezelf, waardoor je jouw waarheid altijd weer kunt herdefiniëren. Hieruit kun je concluderen dat het niet om het doel gaat. Het is de weg ernaar toe die ons steeds meer in verbinding met onszelf brengt om te gaan ondervinden wat echt bij ons past. Wat nu als dat in een hele andere vorm is, dan je denkt dat het is? Het zou zomaar eens kunnen bijdragen aan gelukkige gevoelens.

Tip 4: Zingeving

Als je betekenis geeft aan jouw leven en dat van anderen, dan is er zingeving. Als je gewoon kunt zijn wie je bent en jouw mooie kwaliteiten kunt inzetten, dan is dat fantastisch! Doe meer van de dingen waar jij je goed bij voelt en wat je gemakkelijk afgaat. Je hoeft niet ver te zoeken, het is soms dichterbij dan je denkt. Als je daarbij ook iets moois kunt betekenen voor anderen, dan dien je het grotere geheel en dat heeft een positieve invloed op je welzijn. Jij hebt iets te geven aan de wereld. Je ziel zal je dankbaar zijn, zij wil niets liever dan dat jij jouw licht laat schijnen op welke manier en in welke vorm dan ook.

Tip 5: Doe alles wat jouw energie-level omhoog brengt

Probeer je over te geven aan de fases van het leven en zorg in de tussentijd goed voor jouw energielichaam. Hoe hoger jouw energie-level is (jouw vibratie), hoe beter je je gaat voelen. Ga onderzoeken wat voor jou bijdraagt aan meer balans op fysiek, mentaal, emotioneel of energetisch vlak en kijk goed naar de factoren die het tegenovergestelde doen. Het maakt niet uit op welk gebied je begint, iets in jou weet wel waar te beginnen. Wellicht heb je al ooit over de wet van aantrekkingskracht gehoord? Misschien interessant om je daar wat meer in te verdiepen!

Op mijn website kun je óf een lekkere ontspanningsoefening downloaden óf een inspirerend opstekertje ontvangen. Vergeet ook niet om zo nu en dan om jezelf te lachen. Zelfspot is een groot goed en lachen is het beste medicijn.

Tip 6: Blijf bij jezelf

Geloof niet alles wat je ziet of leest op social media. Niet alles is altijd wat het lijkt. Wat voor de ander werkt, hoeft voor jou niet te werken en vice versa. Neem mee wat jou kan ondersteunen en wat je aanspreekt, maar blijf in contact met jouw waarheid. Blijf jezelf altijd het beste gunnen en blijf gaan voor je dromen. Vergeet niet te kijken naar de dingen die goed gaan en waarover je tevreden bent. Het zijn de kleine dingen die kunnen bijdragen aan het ervaren van meer positieve gevoelens

Liefs,

Wendi

Over Wendi

Wendi heeft in 2009 haar praktijk opgericht als ‘transformatiecoach’. Ze heeft vele workshops gegeven op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en vele persoonlijke processen mogen begeleiden. Om zichzelf therapeutisch meer te onderleggen, heeft ze een 3-jarige opleiding tot transformatietherapeut/coach & Energetic System Mover gevolgd. Ze begeleidt mensen bij veranderingsprocessen op diverse levensgebieden en gebruikt naast haar kennis & kunde haar heldervoelendheid om tot de kern te komen. Wil jij meer rust en helderheid ervaren in jezelf? Wil jij jouw energie in balans brengen om je vanuit daar te verbinden met jouw innerlijke kracht? Of wil je meer duidelijkheid over innerlijke processen? Meer informatie vind je op de website van Wendi.

wendi Transformatiecoach Wendi deelt tips voor een gelukkiger bestaanWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF