fbpx

Tips voor meer energie (én geluk!)

De zomer is bijna ten einde. Bloemen staan nog prachtig in bloei en het zonnetje komt er af en toe door. Wedden dat jij huppelend door het leven gaat? Nee? Dan is wellicht jouw interne energiehuishouding niet op orde.

Het blijkt dat meer energieke mensen gelukkiger zijn dan andersom, dus laat dit voor jou dé reden zijn hier vandaag nog werk van te maken.

Tips voor meer energie (én geluk!):

  1. Zorg voor een goede slaaphygiëne. Dit zijn zaken als elke dag op het zelfde tijdstip naar bed gaan en weer opstaan, de slaapkamer enkel gebruiken voor slaap en intimiteit, geen koffie of alcohol laat op de avond, het goed afbouwen van je dag enz. Enz. Hoe gezond zijn jouw slaaprituelen? Maak er werk van!
  2. Zorg voor je lichaam. Beweeg voldoende en eet gezond. Hoe fitter jouw lichaam zich voelt, des te meer energie zal het vrijgeven. En daar zul jij van profiteren. Het excuus ‘ik ben te moe om te sporten’ gaat écht niet op. Je zult merken dat sporten je juist energie geeft. Echt waar, pinky promise.
  3. Ben van betekenis. Op je werk kun je een bijdrage leveren door projecten goed af te ronden of een collega uit de brand te helpen. Thuis kun je boodschappen doen voor een oudere buurvrouw of een freubel-uurtje met je kids inlassen. Zelfs het op tafel toveren van een fijne maaltijd voor een vriend, geeft jou energie. Van betekenis zijn maakt blij.
  4. Ga zoveel mogelijk om met mensen die je energie geven en verminder het contact met mensen die je energie kosten. Als je deze balans goed in de gaten houdt, doet dit wonderen met jouw gevoelens van levenslust.
  5. Pak eens een saai klusje op. Tijdens dit klusje voel je je wellicht extra moe en lusteloos, maar na afronding zul je merken dat je je een stuk beter en lichter voelt. En dat geeft energie.
  6. Zorg voor voldoende pauzes overdag. Zorg ervoor dat je letterlijk je innerlijke batterij oplaadt tussendoor. Dat maakt dat je niet in een dip vervalt, maar continu op hetzelfde energieniveau blijft.

Probeer het maar eens. Elk stapje is er 1 en zal zorgen voor meer energie, om ook het volgende stapje weer te kunnen zetten. Zodat ik jou over een tijdje écht al huppelend tegenkom op straat.

Josje Smeets is GeluksPsychologe en eigenaar van HelloBetty.nl. In haar blogs adviseert ze jou tweewekelijks over alles dat gelukkig maakt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF