fbpx

Tips voor een vrolijke Blue Monday

Op een blauwe maandag… bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall dat de derde maandag van de maand januari de deprimerendste dag van het jaar is. Hij zou Blue Monday ook niet eens zelf verzonnen hebben, maar te zijn betaald door een reisbureau die mensen wilden aansporen de maandag-depressie tegen te gaan door een vakantie bij ze te boeken. Hoe kom jij jouw blue monday door? Wij geven tips.

Het hele idee rond ‘deprimaandag’ houden we zelf in stand. Nu.nl vroeg psycholoog en geluksonderzoeker Ad Bergsma of we ons op maandag per definitie neerslachtiger voelen zoals Arnall ook schijnt te beweren: “Gemiddeld voelen mensen zich gelukkiger op maandag dan op vrijdag. Na het weekend is iedereen weer opgeladen, terwijl we aan het einde van de werkweek juist moe zijn.”

Dat men zich op deze dag minder vrolijk voelt ligt simpelweg aan onze eigen mindset. Dus, laten we er dan zelf voor zorgen dat we ons vandaag niet somber voelen!

1. Zet vrolijke muziek op.

En de volumeknop mag best iets omhoog. Radio 538, SlamFM en onder andere radio 2 draaien vandaag de hele dag vrolijkmakende muziek.

2. Trek een leuke outfit aan.

Als je lekker in je vel zit, voel je je automatisch beter.

3. Trakteer jezelf op een lekker ontbijt of heerlijke lunch.

Waarom doe je dit niet vaker?!

4. Spoor je collega’s aan om tijdens de koffiepauze een goede grap te vertellen.

Bij gebrek aan humor op de werkvloer kun je tijdens je break zelf Youtube afstruinen voor grappige video’s.

5. Lees Wendyonline.nl want we brengen alleen maar goed nieuws.

Eigenlijk allemaal dingen die je elke dag kunt doen. Heb je zelf nog tips om de dag vrolijk door te komen? Deel ze op social media met deze speciale hashtag: #beatbluemondayWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF