fbpx

Met deze 3 tips kun je je keuken omtoveren tot het hart van je huis

De keuken wordt vaak het hart van het huis genoemd. De belangrijkste en gezelligste momenten vinden plaats in de keuken; koken, eten, kletsen, noem het maar op! Dit is ook één van de meest aangepakte ruimtes in huis verbouwingen, omdat het zo’n essentieel deel is van een gezellig huis. Wij geven je wat tips om de keuken van je dromen een realiteit te maken.

Een keuken vervult onze wens, als hij praktisch, comfortabel en sfeervol is. Dit betekent dat hij goed ingedeeld moet zijn en genoeg opbergruimte heeft, zodat je er fijn kunt koken. Comfort is belangrijk, zodat je makkelijk in de keuken kunt zitten om koffie te drinken of te ontbijten. Sfeer is essentieel als je een open keuken hebt die aansluit op je eetkamer, of je regelmatig in de keuken wilt dineren. Maar hoe pak je deze drie dingen aan?

Praktisch

De hoofdfunctie van een keuken is om eten voor te bereiden. Daarom is het van belang dat de apparatuur in je keuken werkt en je keukenelementen in goede staat zijn. Ruimte biedt je rust tijdens het koken, en door genoeg opbergruimte te hebben, wordt je keuken overzichtelijk en rustig. Materialen en kleuren zijn ook niet onbelangrijk. De materialen en kleuren van je keuken kunnen veel invloed hebben op de langdurigheid van de keuken. Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen, dus het is verstandig om hier goed naar te kijken voordat je een keuze maakt. Doe dit bijvoorbeeld in de Superkeukens bij jou in de buurt. Zo kies je een materiaal dat bij jou past en biedt wat je nodig hebt. Dit kan zijn dat het materiaal hittebestendig is of dat je het met bepaalde schoonmaakmiddelen kunt behandelen.

Comfortabel

Om ervoor te zorgen dat jouw keuken het hart van je huis wordt, moet je het een plek maken waar je het liefst de hele dag zit. Of je nu je eettafel in de keuken wilt, of barstoelen aan het aanrecht wilt, zorg voor een comfortabele en makkelijk beschikbare plek om te zitten. Let bij barstoelen en eettafelstoelen op, dat deze lekker zitten, ook na een uurtje! Het is extra leuk als de zithoek zo is gepositioneerd, dat je kunt kletsen terwijl er gekookt wordt. 

Sfeervol

Gezelligheid is wat een keuken écht omtovert naar een ruimte waar je graag zit. Er zijn veel manieren om sfeer toe te voegen aan je keuken. De verlichting kan veel sfeer bieden. Het is zeer belangrijk dat de verlichting in de keuken zelf praktisch is, zodat je goed kunt koken. Maar de verlichting buiten het directe kookgebied mag wel wat sfeervoller zijn! Kies een lamp boven de eettafel die dimbaar is, en warm licht geeft. Zo kun je het licht aanpassen, gebaseerd op wat je aan het doen bent en hoe donker de ruimte van zichzelf is. Ook zijn persoonlijke decoraties een leuke manier om wat meer gezelligheid in je keuken te brengen. Je kunt kunst ophangen en foto’s, kaarsen en bloemen neerzetten. Souvenirs of kleinigheidjes zijn ook een leuke toevoeging aan je keuken, omdat deze de ruimte uniek en persoonlijk naar jou maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF