fbpx

De positieve kracht van bloemen

We kunnen niet vaak genoeg stilstaan bij hoe mooi de lente is. Wat prachtig zijn al die bloemen om ons heen. Ook in huis kun je prachtige boeketjes neerzetten. Maar wat voor effect hebben bloemen in huis?

 1. Geluk

Zowel het geven als het ontvangen van een gebaar als een bosje bloemen doet ons goed! Maar daarnaast associëren we bloemen met gelukkige gebeurtenissen, gelukkige gedachten en gelukkige gevoelens. Een blik op een bos bloemen en je ziet natuur en schoonheid. Als een bosje bloemen het eerste is wat je ziet in de ochtend, dan begint je dag vol positiviteit.

2. Blij

Van kleuren worden we blij en laat een bosje bloemen nou net iets zijn wat vol kleuren zit. Elke kleur bloem heeft hierbij een eigen effect. We kunnen bijna niet anders dan blij worden bij het zien van een kleurrijk bosje bloemen.

3. Energie

Bloemen maken iets los, ze geven energie. Bloemen geven positieve energie aan je huis, maar maken ook energie los in jezelf. Je krijgt zin om iets te gaan doen, om dingen te ondernemen. Gaan!

4. Ontspannend

Op de lange termijn hebben bloemen ook effect. Ze hebben een positief effect op stemmingswisselingen, depressie, angst, onrust en stress. Bloemen geven een gevoel van verlichting, er valt iets van je schouders af. Ruik even lekker aan je bosje bloemen en je spieren ontspannen direct, heerlijk!

5. Reinigend

Bloemen zuiveren de lucht en ze absorberen stof en luchtvervuiling. Ze helpen om de luchtvochtigheid in huis te behouden. Ze hebben net als planten een reinigende werking. Bloemen houden je huis fris.

Een bosje bloemen moet dan wel even opgemaakt worden en zo nu en dan van water worden voorzien, maar daar staan genoeg positieve effecten tegenover. Haal jij een mooi bosje bloemen in huis?

Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF