fbpx

Test: Vier jij het leven?

Het leven is niet altijd een feestje. Hoe kun je er toch zoveel mogelijk van genieten? Hanneke Peeters van selfcare brand Rock Your World:‘Het helpt om te accepteren dat niet elke dag een fantastische dag kan zijn, maar dat die dag toch de moeite waard is. Soms moet je weten wat je niet leuk vindt en wat jou niet gelukkig maakt, om te kunnen kiezen voor dingen die je wel een goed gevoel geven. Het is normaal dat er soms een wolkje boven je hoofd hangt. Bedenk ’s avonds voor je gaat slapen waarom het geen goede dag was en wat je de volgende dag anders zou kunnen doen. Probeer je hart open te stellen voor leuke dingen en probeer hier oog voor te hebben. De slingers ophangen kan in kleine dingen zitten. Een glimlach is bijvoorbeeld snel gegeven en ontvangen.’

Test: vier jij het leven?

Is het glas voor jou altijd halfvol of sta je toch iets somberder in het leven? Doe de test en lees de adviezen van Hanneke Peeters van Rock Your World.

 1. Hoe zou jij jouw gemiddelde gemoedstoestand beschrijven?

a. Ik ben positief ingesteld en heb altijd zin in de dag.

b. Ik kan wel piekeren over zaken en voel me soms somber.

c. Ik sleep mezelf uit bed en vraag me af hoe ik in ’s hemelsnaam deze dag door moet komen.

 1. Hoe handel jij op stressvolle momenten?

a. De ene dag ga ik beter om met stress dan de andere, ik weet verstandelijk gezien hoe ik het beste kan handelen, maar het   daadwerkelijk doen is soms een tweede.

b. Ik kan heel goed met stress omgaan, ik blijf dicht bij mezelf en kan nadat ik de situatie ‘gehandeld’ heb, weer makkelijk verder en rustig worden.

c. Ik raak al in paniek van het niet kunnen vinden van mijn sleutels, eigenlijk ga ik momenteel van stress-situatie naar stress-situatie….

 1. Mijn verjaardag vier ik…

a. Nooit. Te veel gedoe qua organiseren en stel je voor dat er niemand komt.

b. Altijd geweldig om al de mensen die ik liefheb om me heen te hebben.

c. Het ene jaar wel, het andere jaar niet. Ik vind het iedere keer weer spannend om mensen speciaal voor mij tijd te laten maken.

 1. Als ik mijn werk niet meer leuk vind, dan….

a. Stop ik ermee en ga ik op zoek naar iets anders.

b. Praat ik daarover met anderen en klaag ik ook wel.

c. Probeer ik te onderzoeken hoe ik mijn werk leuker kan maken.

 1. Ik probeer elke dag iets leuks te doen voor mezelf.

a. Huh, elke dag? Daar heb ik echt geen tijd voor.

b. Ik heb hier aandacht voor. Een wandeling van tien minuten, een paar yogaoefeningen: ook als ik het druk heb maak ik tijd voor mezelf.

c. Mijn leven is vol leuke dingen, ik vind dit heel belangrijk.

 1. Welke stelling is op jou het meest van toepassing:

a. Ik vind dat ik in mijn leven meer pech en tegenslag heb gehad dan anderen.

b. Ik tel regelmatig mijn zegeningen: ik vind dat ik het heb getroffen met veel dingen.

c. Ik heb niet altijd geluk gehad in het leven, maar ik probeer er altijd iets van te maken en positief te zijn.

 1. Eten doe ik:

a. Met liefde: ik geniet van iedere maaltijd.

b. Bewust: ik eet graag gezond.

c. Te veel: ik ben een emotie-eter.

Uitslag

 1. a=2 b=1 c=0
 2. a=1 b=2 c=0
 3. a=0 b=2 c=1
 4. a=2 b=0 c=1
 5. a=0 b=1 c=2
 6. a=0 b=2 c=1
 7. a=2 b=1 c=0

Meer dan 10 punten:

Yes! Jij weet hoe je de slinger in het leven kunt ophangen. Fijn dat je deze positieve vibes ook met zoveel mogelijk mensen wilt delen. Bedenk wel dat niet iedereen altijd zo positief is als jij, probeer compassie te houden voor mensen met wie het minder gaat.

Van 4 tot en met 10 punten:

Je kunt heel bewust genieten, weet dat iedere dag weer een nieuwe bladzijde in je leven is. Focus op het positieve, maar weet dat het helemaal oké is om je af en toe uit balans te voelen. Neem op zo’n moment tijd om lief te zijn voor jezelf. Ga lekker in bad, naar de sauna: kunnen genieten begint met het fijn hebben met jezelf.

Tussen 0 tot en met 4 punten:

Je bent wat somber ingesteld en piekert snel. Probeer te bedenken waarom je snel angstig bent voor dingen. Oefen met kleine stapjes, maak bijvoorbeeld een moodboard van dingen die je wel leuk vindt. Praat ook over je gevoelens met anderen.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF