fbpx

Tess werkt als privé chef op Ibiza: ‘Ik laat de mensen mijn liefde voor het eiland proeven’

Deze zomer staat in het teken van Ibiza, met een extra dikke zomerspecial over het mooie eiland en elke vrijdag delen we online een verhaal van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. Vandaag het verhaal van Tess, die binnen een paar maanden tijd besloot om alles achter zich te laten en te vertrekken naar Ibiza. Nu kookt ze als privé chef voor allerlei mensen over het gehele eiland. ‘Que sera sera, wie weet wat de toekomst biedt. Met dit motto ben ik hierheen gegaan.’

‘Ik had niet gelijk een love-story met Ibiza. Ik was al een aantal keer voor mijn werk als culinair-fotograaf op het eiland geweest, maar was er nog niet door betoverd. In 2021 besloot ik om eens lekker naar Ibiza op vakantie te gaan. Toen ik eenmaal het vliegtuig uitstapte om aan mijn vakantie te beginnen, werd ik ineens overvallen met het gevoel dat iedereen altijd omschrijft; ik voelde me helemaal thuis. Ik betrapte mezelf erop dat ik tijdens een belletje met mijn moeder zei: ‘Ik ben onderweg naar huis’, waarop zij antwoordde: ‘Je bent toch gewoon onderweg naar je hotel?’.  Ik was even vergeten dat ik er gewoon op vakantie was. Dit moment liet zien hoe enorm welkom ik me voelde op het eiland. Toen ik eenmaal een paar dagen verder was en lag te zonnen op het strand, dacht ik: waarom niet? Ik ga het gewoon proberen om dit ook écht mijn thuis te maken. De beslissing maken vond ik uiteindelijk vrij spannend, omdat ik een goede carrière had in Nederland. Ik had leuke opdrachten en werkte voor grote merken. Op een dag heb ik de knoop doorgehakt en het nieuws de wereld in geslingerd. Ik heb alles weggedaan, alles opgezegd. Met acht verhuisdozen en mijn hond ben ik naar Ibiza vertrokken.’

Que sera sera

‘Mijn moeder vond het natuurlijk lastig om mij te laten gaan, haar kleine meid die het nest verliet. Dat is ook niet zo gek. Een geruststellende gedachte is natuurlijk dat ik maar twee uurtjes vliegen van Nederland ben. Ik woon niet aan de andere kant van de wereld. Ik legde haar uit dat ik het gewoon moest proberen van mezelf. Ik besloot te kijken waar het schip zou stranden. Que sera sera, wie weet wat de toekomst biedt. Deze tekst heb ik ook getatoeëerd. Dit symboliseert hoe ik dit avontuur ben aangegaan. Het is mega snel gegaan; in oktober 2021 lag op het strand van Ibiza vakantie te vieren, en in januari van dit jaar besloot ik op het eiland te gaan wonen.’

‘Ik vertrouwde erop dat als het voorbestemd zou zijn, dat de dingen die ik nodig had op mijn pad zouden komen. Toen ik onderweg was naar een fotoshoot voor mijn werk kreeg ik bericht van mijn makelaar, zij had iets gevonden voor me. Ik woon nu op de tweede verdieping bij een dame thuis. Zij is echt een Spaanse, en dat vind ik geweldig. Ik houd van koken, en zij brengt me dan een tortilla en ik maak een bordje pasta voor haar. Zo wisselen we ook elkaars recepten uit. Zo leuk. Zij leert me echt veel.’

ibiza

Met gehaktballen en pastamachine het eiland over

‘Koken is echt mijn passie. Mijn ambitie was dan ook om er echt iets mee te gaan doen. Op een gegeven moment was ik hier pasta aan het maken bij vrienden, en show ik het eten dan ook graag op een leuke manier. Ik heb bijvoorbeeld ook een musicalopleiding gedaan, waardoor ik het eten op gezellige en leuke manier kan presenteren. Een van de mensen waar ik voor aan het koken was op dat moment zei: ‘Tess, waarom verhuur je jezelf niet als privé chef hier op Ibiza?’ Ik had op dat moment al best wat vlieguren in de keuken gemaakt en ik wist wat ik kon, maar ik twijfelde een beetje. Het balletje is toen toch gaan rollen. Via via ging het gelijk als een lopend vuurtje.  Nu rijd ik met een pan gehaktballen en mijn pastamachine het eiland over om op locatie verse pasta te maken. Ik wil de mensen mijn liefde voor het eten en het eiland laten proeven, laten zien dat koken tijd mag kosten en het je samen brengt. Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou uitpakken. Wist ik veel dat ik op verschillende plekken op het eiland zou mogen koken voor allerlei mensen. Zo mooi.’

Pittig eiland

‘Ibiza kan ook een pittig eiland zijn. Zo zei iemand tegen mij: ‘Only strong people can live here’. Daar had ze helemaal gelijk in. Het eiland is een enorme spiegel voor je en legt bloot waar je niet meer omheen kan. Voor mij was dat echt het alleen zijn. De wintermaanden vond ik lastig. Ik zag buiten alles van mijn terras wegwaaien en de regen bleef maar komen. Ik moest echt leren om oké te zijn met mezelf. Daarmee omgaan vond ik het meest pittig. Zo denk ik dat ik de stap ook een beetje heb onderschat. Het hele avontuur is zo snel gegaan.’

Kansen pakken

‘Voor mij is Ibiza een eiland dat mij uitnodigt om in mijn vrouwelijkheid te stappen, door de vrouwelijke energie. Ook nodigt het me uit om in volledige overgave te vertrouwen op wat op mijn pad komt. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt hier naartoe komen met een plan, maar uiteindelijk krijg je wat je nodig hebt. Ibiza laat mij achterover leunen, mijn kansen pakken en vertrouwen op mezelf.’

Ibiza zomer bij Wendy!

Deze zomer staat bij Wendy helemaal in het teken van Ibiza. Het eiland waar Wendy zelf al tien jaar een oude finca heeft en dat ze zo goed kent. Heel graag wil ze al haar tips met jullie delen! Dat doet ze in de nieuwste zomerspecial, we organiseren dit najaar en in januari 2023 twee retreats op Ibiza met Wendy en elke vrijdagavond delen we op wendyonline.nl verhalen van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. We delen niet alleen tips over de beste clubs en restaurantjes, maar laten je ook de andere kant van Ibiza zien: het pure Ibiza. Het Ibiza van de mooie natuur, van yoga, spiritualiteit en zelfontwikkeling en van wandelingen op onbekende plekken op het eiland. Volg ons als je ook zo van Ibiza houdt, maar ook als je het eiland niet kent bieden alle verhalen volop inspiratie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF