fbpx

Tamara werd op Bali verliefd op een local en scheidde daarna van haar man

Tamara had een ongelukkig huwelijk en besloot dat zij eruit moest om tot antwoorden te komen. Ze wilde alleen en in stilte zijn en vertrok naar Bali. Dit eiland was bekend voor Tamara en hier voelde zij zich op haar gemak. Ze kwam daar via een ‘vriendschapsverzoek op Facebook’ in contact met local Nyoman en werd verliefd. Eenmaal terug in Nederland vertelde ze haar man dat ze wilde scheiden.

Een ongelukkig huwelijk

‘Ongelukkig in de liefde, niet iets wat je graag wil toegeven of trots op bent. Ook ik zeker niet, ik was degene die destijds hem ten huwelijk had gevraagd en de eerste gedachten van ‘opgeven’ vond ik vreselijk. Dat kon ik echt niet doen. Tot we op een avond de zoveelste discussie hadden die werkelijk nergens over ging en ik mezelf daarna helemaal leeg voelde. We hebben er samen nog geprobeerd aan te werken, maar dit leverde helaas niets op. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Het enige wat ik wilde was eigenlijk, niets.

Ik ben een hoogsensitief type wat door haar tienerjaren zichzelf volledig kwijt is geraakt en door alle dalen en donkere momenten uiteindelijk wijsheid heeft weten te vinden. Daardoor heb ik ook spiritualiteit ontdekt en de kracht van zelfheling. Alleen in dit moment, op dit grote punt in mijn leven wist ik even helemaal niet wat ik moest doen.’

Een solo reis naar Bali

‘Ik schaamde mij er min of meer voor dat ik er alleen op uit wilde. Dit stond al zeker 10 jaar op mijn bucketlist en ik wist met alle vezels in mijn lijf dat dit het juiste moment zou zijn. Ik was al twee keer eerder op Bali geweest en vond het eiland nog prachtiger dan ik al die jaren had gedroomd. Ik werd door lokale vrienden ondergedompeld in hun cultuur en ging regelmatig mee naar tempels waar enkel locals kwamen om te bidden, magisch mooi.

Eenmaal in isolatie op Bali, zorgde de diepe stilte voor allerlei antwoorden. Er gebeurde iets tijdens een meditatie op mijn veranda die dag, de stilte had de afgelopen dagen al voor zoveel tranen, verdriet, opluchting en nog veel meer emoties gezorgd. Het was tijdens dit moment alsof er een heldere lichtflits door mij heen schoot die aangaf dat ik mijn verleden achter mij moest laten en voor mezelf moest kiezen.’

Verliefd

‘Ik was onwijs geïnteresseerd in de Indonesische cultuur en raakte via een vriendschapsverzoek op Facebook in contact met een van de locals: Nyoman. Enkele dagen na mijn heldere moment ontmoette we elkaar. Ik had nooit de intentie om daadwerkelijk af te spreken met deze voor mij vreemde man, maar het gebeurde toch. Al bij de eerste ontmoeting merkte ik dat dit niet zomaar iets was. De verliefdheid overviel me en het was alles behalve gepland.’

Een zware boodschap

‘Naar huis vertrekken en vertellen dat je verliefd bent geworden op een Balinese man en wilde gaan scheiden. Geen fijne boodschap, maar wel een die uit het diepste van mijn hart kwam, uit mijn meest pure vorm. Ik vertelde dit op 1 april en had op 3 juli nog geen andere woning, ik had geen auto meer, verloor mijn baan en mijn Balinese vriend zat in plaats van op Bali, op een cruiseschip in Amerika. De start van mijn nieuwe relatie was niet bepaald sprookjesachtig.’

Een nieuwe start

‘Uiteraard waren er momenten waarbij ik soms dacht, waar ben ik toch in beland? Realistisch gezien heb ik alles wat ik al die jaren heb opgebouwd achter mij gelaten. Ik heb een sprong in het diepe genomen met iemand die ik slechts een paar dagen had gezien.

Terwijl ik mijn dingen in Nederland op orde probeerde te krijgen, was Nyoman aan het werkt op zee. Het werd mij inmiddels wel duidelijk hoe hard het bestaan was voor hem daar, daarbij was het bereik waardeloos. Soms duurde het enkele dagen tot er een bericht kwam. Hoe groot de afstand ook was, ‘dat ene berichtje ontvangen of een hartje’ was al voldoende. Een lange afstandsrelatie is ontzettend moeilijk, maar het heeft onze liefde enorm laten groeien.’

Gelukkig getrouwd

‘Inmiddels zijn Nyoman en ik volgens een traditioneel Balinees, weken durend tafereel, gelukkig getrouwd. De ‘echte’ ceremonies van converteren naar Hindu en daadwerkelijk trouwen duurde 3 dagen. Ik wilde aanvankelijk wel naar het paradijs verhuizen maar we besloten toch dat we een basis wilde opbouwen in Nederland, alhoewel Bali voor mij ook als thuis voelt. We hebben het visumproces doorlopen en we wonen nu samen in Nederland. We zouden in juni dit jaar een maand ‘terug naar huis gaan’. We hadden beide 4 weken vrij geregeld, maar helaas zijn de grenzen dicht en moeten we afwachten wanneer we weer naar Bali kunnen.’

Levensmotto

‘Your dreams are your reality. Hoe groot je dromen ook mogen zijn, je kunt ze zelf creëren. Ik geloof in de kracht van manifesteren. De juiste vragen stellen aan het universum, loslaten en alles ontvouwt zich zoals voor jou bedoelt is.’

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF