fbpx

Sunnery James en Ryan Marciano over hun vriendschap: ‘Ik ben alleen jaloers op zijn nachtrust’

Wat als grap op een schoolfeest begon, groeide uit tot een wereldberoemd dj-duo. Sunnery James & Ryan Marciano draaien in alle bekende clubs en op de grote festivals. Ze reizen, werken en lachen samen. Alleen slapen doen ze apart.

Lefgozers

Sunnery: ‘Ik zat in mijn laatste jaar van de havo toen mijn ouders van Amsterdam-Noord naar Purmerend verhuisden. Op de nieuwe school wilde ik mijn Amsterdamse imago graag bewijzen en ik had al snel een akkefietje met iemand. Ryan zat in de vriendengroep van die persoon, dus in eerste instantie zat hij in het verkeerde kamp.’

Ryan: ‘Ik bekeek Sunnery eens goed en dacht: stelt niets voor, die kan ik makkelijk aan. Verder vond ik hem niet heel interessant.’

S: ‘Een jaar later werkte ik in mijn vrije tijd in een sportzaak, want dat moest van mijn ouders. Al snel werd ik tot stagebegeleider gebombardeerd. Drie dagen later kwam Ryan binnenlopen om te solliciteren. Het was vijf voor zes, een rare tijd voor een sollicitatiegesprek. Maar ik wilde hem toch een kans geven.’

R: ‘Gelukkig maar, want ik zou van school gestuurd worden als ik die dag niet een stageplaats had geregeld.’

S: ‘We hielden van gekkigheid en van muziek, en begonnen met het organiseren van feestjes. Om te beginnen met mijn eigen examenfeest. Vol bravoure boekten we discotheek de Escape. Met onszelf als hoofdact. Alleen hadden we geen rode cent. In drie maanden tijd moesten we zesduizend euro zien te verdienen.’

R: ‘Het lukte. We hebben alle leerlingen van de scholengemeenschap in Purmerend zover gekregen dat ze een kaartje kochten. Dat was het begin van onze draaicarrière.’

S: ‘Toen we in 2009 op Sensation stonden, keken we elkaar aan en dachten we: wow, wat is het serieus geworden. Dat was een mooi moment.’

Ryan Marciano & Sunnery James

Intro- versus extravert

S: ‘Het allerleukste aan Ryan? Zijn humor, zijn vastberadenheid en zijn way of thinking. Als hij iets in zijn hoofd heeft, blijft hij daarbij. Hij is niet om te lullen.’

R: ‘Sunnery is lekker impulsief. Door hem ben ik veel opener geworden. Toen we begonnen met draaien, kwam iedereen naar ons toe. Dat vond ik moeilijk. Ik had al vrienden, wat moest ik met al die aandacht? Ik snapte er niks van. Sunnery zei dan: “Joh, ze vinden ons gewoon goed, doe nou maar mee.”’

S: ‘We moeten altijd om elkaar lachen. Zit ik op de bank en ga ik helemaal kapot omdat Ryan iets zei of deed, eerder die dag.’

R: ‘Wat we ook doen, het allerbelangrijkste is dat we lol hebben. Of we nu draaien of een krantenwijk hebben.’

S: ‘Als een van ons het niet meer leuk vindt, moet hij het eerlijk zeggen. Dat is de afspraak. En werk mag nooit ten koste gaan van de vriendschap.’

R: ‘Precies. We zouden het ook nooit voor het geld doen.’

S: ‘Onze kinderen zijn ook gek op elkaar, we zijn net familie.’

R: ‘We gaan ook vaak met de gezinnen samen eten. Het gaat allemaal heel natuurlijk. We gunnen elkaar alles.’

Ryan Marciano & Sunnery James

Effe chill

S: ‘Als we reizen, houden we afstand. We delen geen hotelkamer.’

R: ‘Regelmatig vraagt de stewardess: “Zal ik jullie bij elkaar zetten?”’

S: ‘“Nee hoor, laat ons maar even,” antwoorden we dan.’

R: ‘Maar we kunnen rustig ook zomaar tien uur naast elkaar zitten zonder iets te zeggen. Helemaal chill.’

R: ‘Ik ben alleen jaloers op zijn nachtrust, Sunnery kan al jaren doorslapen. Mijn kinderen zijn nog maar een en drie, en willen nog weleens spoken ’s nachts.’

S: ‘Maar je bent niet écht jaloers, toch?’

R: ‘Alleen als jij in je eentje naar de Victoria’s Secrets-show zou gaan.’

Win kaarten voor Kingsland!

Op Koningsdag kun je genieten van dit dj-duo op Kingsland. Naast Sunnery en Ryan, staan onder andere ook Lil’ Kleine, Dimitri Vegas en Like Mike, Bizzey en Kris Kross Amsterdam op het podium. Wij mogen 5×2 kaarten weggeven voor Kingsland in Amsterdam! Reageer onder ons Facebook bericht waarom, en met wie, jij graag uit je dak wil gaan op de muziek van Sunnery & Ryan op Koningsdag. Meedoen kan tot en met zondag 21 april.

https://www.instagram.com/p/BiH7LacFtiz/

Nu in WENDY Young at Heart:

Gezond en gelukkig ouder worden, dat willen we allemaal wel… maar hoe? In de nieuwe WENDY, met als thema Young at Heart, geven Wendy van Dijk en inspirerende vrouwen als Erica Terpstra en Anita Witzier daar antwoord op. Ook zie je een exclusieve fotoreportage met oud-voetballer Fernando Ricksen en een bijzondere yogasessie van Wendy samen met Lizzy!

WENDY 27WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF