fbpx

Styling tips voor je hal

Wonen in een huis waar het fijn is om thuis te komen, dat wil natuurlijk iedereen. De eerste ruimte je ziet bij binnenkomst is toch de hal: een kleine ruimte die je vaak alleen als doorgang gebruikt. Je brengt hier geen uren in door, maar toch loop je er wel meerdere keren op een dag doorheen. Omdat het zo’n kleine ruimte is kun je met wat styling al een leuke sfeer neerzetten. 

Mooi en sfeervol, maar ook praktisch

Bedenk bij het inrichting van de hal waarvoor je de ruimte gaat gebruiken. Is het een plek alleen voor het ophangen van jassen of ook om even op te frissen en kleine spullen, zoals sleutels, te bewaren? Waarvoor je  de ruimte ook gaat gebruiken, creëer in ieder geval voldoende opbergruimte met bijvoorbeeld dichte of open opbergoplossingen. Zet mooie items in het zicht, maar berg de zonnebrillen en sjaaltjes bijvoorbeeld netjes op in een dichte mand. Vanwege de beperkte ruimte die een hal heeft is het voor de sfeer goed om alleen de jassen op te hangen die je dat seizoen gebruikt. Dit creëert meer rust en het blijft daardoor lekker overzichtelijk. Daarnaast is het goed en praktisch om een handige oplossing te kiezen voor alle kleine spulletjes die je snel wilt pakken, zoals sleutels. Hang bijvoorbeeld een sleutelkastje op of zet een bakje neer waar dit in opgeborgen kan worden.

opbergbox Piet KlerkxOPBERGKIST KLUIS – Piet Klerkx

Stylingtips voor in de hal

Voor de styling van een kleine ruimte is het belangrijk om de balans te vinden. Het motto hierbij is: houd het rustig en blijf bij één stijl. Denk na over hoe je deze ruimte optimaal kunt benutten. Vaak is de hal een hoge ruimte en dit geeft de mogelijkheid voor bijvoorbeeld fotolijstjes op de muur of een mooi schilderij. Dit zorgt voor sfeer en aankleding. Wanneer de ruimte het toelaat plaats dan een mooie grote plant of een vaas met seizoensbloemen, waardoor de hal direct een frisse uitstraling krijgt. Is de hal hiervoor te klein? Hang dan hangplantjes op of maak gebruik van de hoogte door een wandplank op te hangen en planten erop te plaatsen. In een ruime hal is het heel trendy om krukjes en minimalistische bankjes neer te zetten. Deze zijn vaak smal, maar erg handig om wat spullen op te leggen of te gebruiken wanneer je schoenen wilt aantrekken. Kleed dit leuk aan door hier een kussen, vachtje of kleedje op te leggen en voilà je hal is omgetoverd tot een ruimte waar het fijn is om in thuis te komen.

Schilderij Piet Klerkx

SCHILDERIJ COW van HENDERS EN HAZEL – Piet Klerkx

 

 

Plant Piet Klerkx

KUNSTPLANT BANAAN – Piet Klerkx

 

Krukje Piet Klerkx

KRUK GRENA – Piet Klerkx

 

 

Een kleine ruimte met een ruimtelijk gevoel

In bijna iedere woning is de hal een kleine ruimte. In dit soort ruimtes is het gebruik van lichte kleuren goed, omdat dit zorgt voor een ruimtelijke uitstraling in tegenstelling tot donkere kleuren. Ook een mooie spiegel kan hier aan bijdragen. De hal oogt dan ruimer en voelt lichter aan door de weerkaatsing van het licht. Een spiegel is ook handig voor als je je nog even wilt opfrissen voor je de deur uit gaat. Zorg daarnaast dat alles netjes opgeruimd is. Dit zorgt naast ruimtelijkheid ook voor rust in deze kleine ruimte. Vergeet daarbij het licht niet. Met de juiste spots creëer je een licht en strak effect wat ook bijdraagt aan het ruimtelijk gevoel, terwijl een hanglamp zorgt voor meer sfeer met hetzelfde gevoel. Kies wat past bij je wensen en creëer een ruimtelijke gevoel.

Spiegel Piet Klerkx

SPIEGEL COLETTE COCO MAISON – Piet Klerkx

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd naar meer meubels en accessoire voor het stylen van jouw hal? Neem een kijkje in een van de winkels van Piet Klerkx en laat je inspireren door een uitgebreide collectie met talloze styling producten en meubels.

TIP: lees ook ‘Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamerWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF