fbpx

Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

Het is altijd weer een echte uitdaging. Hoe creëer je nou meer ruimte in een kleine kamer? Wij hebben een aantal handige tips en uitblinkers voor je! 

Lichte kleuren

Lichte kleuren geven jouw interieur een ruimtelijke uitstraling in tegenstelling tot donkere kleuren. Ook weerkaatsen kleuren het licht, wat betekent dat lichte kleuren automatisch voor meer licht en ruimte zullen zorgen. Dit werkt zowel voor de kleur verf op de muur goed als voor de kleur meubels.

56e972813e 0013193818S1000 0A01 Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

FAUTEUIL NORTON – Piet Klerkx

Spiegeltje, spiegeltje

Een grote spiegel doet veel in een kleine ruimte. Het maakt de kamer als het ware groter en het weerkaatst het licht. Heb je nou niet veel ruimte in je huis? Dan is een spiegel van het plafond tot aan de grond een echte aanrader. Het lijkt dan net of de kamer doorloopt. Een kleinere spiegel daarentegen kan ook al veel verschil geven.

aa7fac9f1a 001319437500000 GA01 Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

SPIEGEL LUCIDA – Piet Klerkx

Ga de hoogte in

Muren heb je natuurlijk overal in huis. Benut deze zodat je op de vloer meer ruimte hebt. Ga bijvoorbeeld de lucht in met een mooie smalle kast of een wandsysteem waarbij je spullen kwijt kunt. Uiteraard kun je dan zelf bepalen hoe hoog en groot, maar dit zal een hoop ruimte besparen en het ziet er ook nog eens heel stijlvol uit.

db8a49f548 007038004118000 GB01 Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

WANDKAST STORM – Piet Klerkx

Egaal

Kies stoffen en meubels die dezelfde tint hebben als de muurverf. Zo creëer je een egaal effect en wordt het interieur een geheel. Op deze manier trekken de meubels niet alle aandacht. Dit maakt dat de kamer groter doet lijken dan hij werkelijk is. Een goede tip is bijvoorbeeld de bank in dezelfde kleurtint als de muur.

bank Zo creëer je meer ruimte in een kleine kamer

HOEKBANK PICASSO – Piet Klerkx

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd naar meer meubels die jouw huis of kamer groter doen lijken? Neem een kijkje in een van de winkels van Piet Klerkx en laat je inspireren door een uitgebreide collectie met talloze producten met ronde vormen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF